Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 10 januari 2016

Ett ”måste” om 2016 ska bli ett år att räkna med.

Av Åke Johnson - 10 januari 2016 11:14

Nytt år nya möjligheter.

Så brukar det heta. Men handen på hjärtat, hur ser det ut för de olika möjligheterna. För egen del så hoppas jag på att jag också fortsättningsvis får hålla mig frisk och kry och att läkarna på Kristianstads sjukhus får ordning på mitt högra öga under det här året som nyligen har börjat.


Så var det möjligheterna utanför min lilla svär. Jag vet inte vad jag ska säga, vad ska jag börja med? Världen är oroligare än på mycket länge. Jag måste nog tillstå att jag tycker att det är otäckt. Vad blev det av orden ”och fred på jorden till människorna ett gott behag”. Det är naturligtvis alldeles för enkelt att säga, varför har människan inte lärt sig något under resans gång? Det finns mycket jag kan fundera över och ständigt ställa mig frågan, varför?


Den ena katastrofen efter den andra avlöser varandra. Runt Medelhavet, flyktingströmmarna i Europa, krig både här och där och så toppas det hela med asylsökande människor till vårt land och till andra länder i Europa. Men andra länder i Europa tar inte sitt ansvar.

Jo, förvisso några, Tyskland och Österrika tar tydligen sitt ansvar, men sedan är det skralt med medmänskligheten.


Sverige har visat sin solidaritet. När sedan den Svenska skutan är överfull och i många stycken håller på att kantra, ja då klagas det på det också, att inte vårt land kan göra mer. Oavsett regering, så menar i alla fall jag, att Sverige har gjort mer än vad landet mäktar med.


Till alla som är för fri invandring vill jag bara ställa två enkel frågor.

Hur ska alla dessa människor kunna försörja sig?

Vad ska de bo?

Jag har aldrig hört något svar på dessa två enkla frågor varken från politiken eller den enskillda människan som ropar, kom, kom, kom.


Självklart är jag för att Sverige ska hjälpa människor i nöd. Men vi ska hjälpa inte stjälpa.  EU måste trycka på de länder som inte tar emot några utsatta människor. Hur kan man bara blunda för denna mänskliga katastrof.

I början skrev jag om ”möjligheter”. En möjlighet är, skapa fred i Syrien och mellanöstern. En svår uppgift måhända, men säkert ett ”måste” om 2016 ska bli ett år att räkna med.  


  


 
 
Sanna

Sanna

15 januari 2016 17:44

Såg att mammas pension gått ner igen med 100 kr. Varför ger de sig på pensionärerna som redan innan lever skralt?
Jo nuvarande regering anser att vi ska pyttsa ut alla (asylsökande barnen (19 åringar) i kommunerna som måste sköta detta snyggt oavsett vart de hamnar och sedan ska de få kläder, pengar att klara sig på för att sedan sitta och vänta på jobb och bostad. Det lät väl ta en så där 5 - 10 år om de inte innan får åka tillbaka hem. Vi ska ju överleva på dem har de ju sagt och vi kommer att tjäna pengar på dem. Just nu är det väl bara dem som hyr ut till asylsökande som tjänar en bra slant. För vi som bott här och växt upp här kan ju avstå mycket mera av vår standard till att ge föda till asylsökande. Det är ju inte mer än rätt. Att det sedan kommer mest grabbar hit som också tafsar på våra tjejer får vi väl anse bara hör till kulturen de kommer ifrån. För nu gäller väl att de tar med sig seden hit, inte tvärtom vad jag har förstått.
Räcker min text? Du kanske redan har förstått min syn på det hela...

Ha det gott pågen och fortsätt krya på dig med ögat etc.
/S

http://sancha.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards