Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 27 september 2015

Men jag har tyvärr resignerat.

Av Åke Johnson - 27 september 2015 10:13

Nu har vi varit hemma några veckor efter vår resa med buss till Istrien i Kroatien. En fantastisk resa i ett land med underbar natur och härlig matkultur.

       


Husbilen har jag ställt av för vintern och så att säga avrustat den för vinterförvaringen. Den här sommaren har det blivit några hundratals mil i Sverige med den. Tanken var väl att ta en sväng i Europa också, men tiden räckte inte till, tänk att det kan bli tidsbrist även om vi numer rår om vår tid helt och hållet själva. Nåja, det kommer väl en vår igen om vi lever och har hälsan. Det är så man måste resonera när man lever på den andra halvan av livet.

Jag har fortfarande några uppdrag kvar inom politiken och är cirkelledare i ABF Österlen där jag också sitter med i styrelsen.


Men jag har trappat ned mitt politiska engagemang, men är man intresserad av samhällsfrågor så är det svårt att lämna allt med en gång. Även om jag efter valet förra året trodde att den politiska situationen skulle bli bättre än tidigare men upptäcker att så inte är fallet. Vore jag yngre skulle jag spotta i nävarna och ta nya tag. Men jag har tyvärr resignerat och tycker att rikspolitiken är rena lekstugan där Miljöpartiet har fått allt för stor makt. 

Nu vet jag att mitt parti, liksom säkerligen även de andra partierna, vill få in yngre krafter i politiken på alla nivåer (med all rätt), det vill säga både i kommuner, landsting och riksdag, så känns det faktiskt ganska bra att ta ett steg tillbaka. Vi har aldrig tidigare haft en så låg medelålder i vår riksdag som denna period. Jag kan ju ha mina åsikter i alla fall utan att vara aktiv, kanske rent av bättre och lättare att även kunna kritisera våra egna om jag så tycker.


En aktuell fråga är invandringen som upptar många människors engagemang där jag har svårt att hålla med mitt parti i dess åsikter.


En annan orsak att jag trappar ned är också mitt problem med mitt högra öga. Jag får injektioner i ögat var fjärde vecka på Kristianstad sjukhus. Försämringen har stannat upp men läkarna är inte nöjda med resultatet så jag får nog åka dit flera gånger till verkar det som.


Nu närmar sig hösten även i Skåneland. I morse hade vi bara +6 grader, en förvarning vad som komma skall.


  

 
ANNONS
 
Sanna

Sanna

27 september 2015 12:33

Oj det var en blandad kompott i din blogg och angående ögat låter det ju inte så roligt. Vad är det för fel och har du värk - ser illa?
Ska hålla tummarna för dig!

Vad skoj det måste vara att bara sätta sig på en buss och fara land och rike runt med allt serverat. Det har jag aldrig gjort tidigare och skulle villigt erkänna att det låter härligt. Har också lite planer på att bara sätta sig på en lyxkryssning och inte göra ett flasklock. Tyvärr är det jag som bromsar det mesta mannen föreslår man jag vill inte lämna hunden till andra om något skulle hända. Han blir ju 14 år i dec, har utvecklad gråstarr, hör knappt något och har ju sin värk och till och från. Så jag vill ha honom så nära som möjligt ifall något skulle hända. Du som har hund kanske förstår.
Det kommer väl en tid för mig också och då ska jag ha i baktanke detta med bussresa också. :)

Ja du, vilket sandlåda det är med våra politiker. Förstår inte varför inte Lövén vill delta i utfrågningar som han tillfrågas om men tror att han har svårt att svara sanningsenligt på många av frågorna som folk har och velar ju för det mesta. Det är ingen stake i sossarna längre och undrar så hur det ska bli när kåkstäder byggs upp och invandrare ställer krav på bostäder och jobb som inte finns än mindre till våra svenska medborgare.
De bygger nytt här i staden men med de nya hyrorna kommer i alla fall inte lågavlönade ha råd att bo där. Så hur tänker dem?

Ha en bra dag vännen och hoppas på det bästa för dig!
/S

http://sancha.bloggplatsen.se

 
marianne

marianne

29 september 2015 00:02

Tack för dina vackra bilder från din resa i Kroatien,ser så mysigt ut där.

Hoppas det ordnar sej med ditt öga.

Ha det gott

http://mapes.bloggagratis.se

 
Sanna

Sanna

29 september 2015 20:58

Ja brittsommaren är här och idag har jag solat en stund allt medan grannen timmarna innan skrapade is på bilrutan. Underligt väder vi har!
Ha det bäst!

http://sancha.bloggplatsen.se

 
marianne

marianne

1 oktober 2015 15:11

Visst trädgården är en lisa för själen,ljuvligt o va ute,speciellt när vi har så underbara dagar.

ha det gott

http://mapes.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Skånepågen, politik och annat. med Blogkeen
Följ Skånepågen, politik och annat. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se