Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 30 augusti 2015

Vad menade Reinfeldt egentligen?

Av Åke Johnson - 30 augusti 2015 17:41

Just nu skrivs det och pratas om allt det otäcka som händer i Europa. Alla dessa flyktingströmmar av människor som flyr för sina liv. Katastrofer i Medelhavet avlöser varandra. Barn dör eller far oerhört illa. Länder i Europa stänger sina gränser. Angela Merkel vädjar till Europeiska länder att öppna sina gränser i stället för att sätta upp taggtråd. Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna vill ha folkomröstning om invandringen.


Det har aldrig pratats så mycket om invandring, uppehållstillstånd, förläggningar, boenden för flyktingar o s v som just nu bland politiker och allmänhet. Allt detta sedan Fredrik Reinfeldt höll sitt tal i Almedalen om att Svenska folket skulle ”öppna sina hjärtan”.

Vad menade Reinfeldt egentligen? Svenska folket har väl öppnat sina hjärtan för länge sedan, eller rättare sagt, Sverige har och har haft en generös flyktingmottagande under många år, med betoning på mottagning.

Vad är då problemet?

Har mörka krafter i form av rasister, främlingsfientlighet vuxit i kölvattnet från SD. Nej jag tror inte det. Jag vill inte tro att vi Svenskar är mer rasistiska än andra. Att rasistiska människor finns, det är det nog ingen tvekan om, men inte 17-25% av befolkningen som sympatiserar med SD enl. senaste opinionsmätningarna.


Men så länge integrationen inte fungerar så är möjligheten till rasism stor och denna del fungerar nog inte som den ska och gynnar i slutänden SD. Att sedan medlemmar från LO kollektivet hoppar över till SD gör saken inte bättre precis.

Självklart ska Sverige hjälpa utsatta människor.

Men även jag kan tycka att det måste finnas en gräns på hur många som får plats i båten. Den Svenska båten får inte bli som båtarna i Medelhavet, överfulla och risk för kappsejsning.


Om man följer våra riksdagspartier i frågan om invandringspolitiken så undrar jag ibland hur de resonerar. Hur SD resonerar det vet vi ju, men de övriga. Allt från fri invandring till olika typer av begränsningar. Hur tänker man att dessa, många trasiga människor, ska kunna försörja sig och skaffa en bostad? Några som kommer till vårt land har en gedigen utbildning men sitter och kör taxi p g a våra ”hårda” regler. Men jag tror att regeringen har börjat titta på den frågan. Bättre sent än aldrig.


Jag gillar inte att behöva börja att säga att jag inte är rasist ifall jag har en åsikt om begränsningar i invandringen. En begränsning åtminstone tills situationen är under kontroll i Sverige. Det kan inte vara rätt att ta emot människor och sedan har de ingen stans att bo eller föras ihop som boskap. Vi Svenskar värnar om en bra behandling av våra djur, det borde vara lika med människor.

Att få alla dessa invandrare i arbete törs jag knappt tänka på. Varför lova permanent uppehållstillstånd? Det måste väl ändå räcka att vi ger en fristad till människor i nöd som sedan får de åka hem till sitt hemland. Jag gissar att fäderneslandet är kärt för alla människor.


Jag vet, frågan är komplex och har varit så under flera år men Reinfeldt slog nog huvudet på spiken den gången i Almedalen. Spiken å spiken, han satte igång en komplex fråga som finns på allas läppar och nu pratas det om invandringen som aldrig förr. Hoppas bara att makthavarna sköter frågan så inte Danskarna får rätt i sin analys av Sverige och vår invandring. Inbördeskrig om 30 år. Det vill vi nog inte ha, eller hur?


  



 
 
Oldmolly

Oldmolly

1 september 2015 11:26

Kloka ord. Många frågor, som är svåra att svara på. Själv har jag inget bra svar.

http://oldmolly.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

1 september 2015 13:09

Håller med dig i allt och fasar för hur Sverige kommer att se ut om några år och vilka sjukdomar vi kommer att tampas med när inte ab hjälper längre. Trasiga människor kostar pengar med läkarvård - psykvård medan våra egna svenskar inte får rätt vård idag - så hur ska det komma att bli....och våldet?
Näe något snett är det och vilken flat regering vi har!!!!!

Hörs!

http://sancha.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

2 september 2015 19:00

Håller med dig även i kommentaren och undrar också varför alla slutar blogga. Allt kan ju hända som gör att man vill ta en paus men att ta bort bloggen är ju lite löjligt.

Hörs!

http://sancha.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards