Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 21 mars 2014

Att rasismen brett ut sig i vårt land är väl det ingen som bestrider.

Av Åke Johnson - 21 mars 2014 11:16

Miljöpartiet i vår kommun är initiativtagare till en manifestation mot rasism. Vänstern och Socialdemokraterna hängde på så även Sverigedemokraterna. Men då blev det liv i luckan. SD ett främlingsfientligt parti i ett demonstrationståg mot rasism? Jag ska inte här och nu gå in på detaljer, men efter några turer så drog sig tydligen SD ur.


Jag har följt några ordväxlingar på Facebook och märker att frågan om rasism verkligen engagerar med utgångspunkt just från den här manifestationen.

Men, jag upplever fortfarande att allt som har att göra med Rasism, Invandring, Asylsökande o s v blandas ihop till en stor klump vilket jag tycker är ett stort fel.

Det är ju valår, ett så kallat supervalår, vilket gör att så gott som alla politiska frågor får på något sätt en större dimension.

Att rasismen brett ut sig i vårt land är väl det ingen som bestrider. Det om något måste man ta avstånd emot. Om en sådan demonstration som nu skall genomföras i min kommun är det rätta får väl framtiden utvisa. Men det är självklart en av många saker man kan göra för att visa sin avsky mot den rasism som råder.


Asylsökande.

Självklart ska Sverige hjälpa människor i nöd. Men ska alla få stanna i Sverige? Varför ska Sverige ge permanent uppehållstillstånd? Frågor man måste kunna diskutera och ha åsikter om utan att bli klassad som rasist. Här i ligger en problematik som jag upplever det.


Invandring.

En del politiska partier säger, fri invandring.

En del politiska partier säger, arbetskraftsinvandring.


Jag menar att Migrationsverket har misslyckats med sitt uppdrag. Hur kan man annars tycka när det ser ut som det gör. Alltså, migrationsverket utför det politiken bestämt. Således måste det vara något fel på politiken som förs i frågan.

Ex. Människor som bott i landen under många år, lärt sig svenska har arbete o s v, och sedan ska bli utvisade. Självklart känner jag inte till detaljer men känns ändå märkliga för mig.

Sverige kan inte vara världens samvete. Vi är med i EU. Frågan måste lyftas där. Alla länder måste ta sitt ansvar för människor i nöd. Det är för övrigt några av kriterierna för att vara medlem i den Europeiska Unionen.


Du som orkat läsa detta. Tycker du att detta är rasistiska tankar? Om så är fallet, tacksam för en kommentar.

Självklart står jag för min åsikt och tycker själv att jag inte är rasist trotts att jag har åsikter.



För övrigt så börjar min förkylning/flunsa att ge med sig och lider med Ukrainas folk.


      




 
 
Ingen bild

Gladan, du vet

21 mars 2014 12:42

Ja, du Åke. Vem ska döma någon annan? Jag kan bara säga: jag håller inte med. Gör det dig till rasist? Inte min sak att bedöma. Trist med etiketter, i vilket fall som helst.

Jag tror och hoppas att Sverige kommer att förändras, och jag tycker det är bra. Om vi så mycket som möjligt kan bygga ett Sverige där människor inte missar chansen till arbete, bostad och rätten att kunna gå ostörda på gatorna på grund av sin hudfärg, sexualitet, religion eller kön, då är det absolut värt att kämpa för. Det är inte så idag. Hur gärna vi vill tro att det är jämlikt, så är det INTE så.

Ska Sverige vara världens samvete. Ja, det tycker jag. It's a tough job, but somebody's got to do it. Givetvis är det inte BARA vi, BARA Sverige hela tiden. Vi är inte bäst på allt. Vi är säkert sämst på att få in invandrare i svenska samhället, för vi har absurda förväntningar på att dessa människor ska vara tacksamma och härma oss för att bli så "svenska" som möjligt. Det funkar bättre om de får vara sig själva.

Både de och vi gör ett bra jobb redan:
http://www.metro.se/nyheter/ny-rapport-spracker-tio-myter-kring-invandring/EVHncu!rMzKyYAOUw3c/

Så vad ska man säga om rasismen? Sluta med det tramset. Läs på. Eller, i värsta fall, sök hjälp om det har blivit en fix idé.

 
Oldmolly

Oldmolly

22 mars 2014 08:32

Rasism är inte en lokal företeelse i Sverige. Och i Sverige är det inte bara de svenskfödda som har oacceptala åsikter, om de som inte är likadana. Det förkommer hos "de andra" också.
Det är vi och de andra. Jag tror att det alltid kommer att vara så. Därmed menar jag inte, att det inte ska motarbetas, men man måste nog ha förståelse även för de som är rädda för det okända och det som de anser är avvikande. Det är det kända, som inger trygghet och det okända, som gör oss osäkra och rädda. Det är förmodligen en medfödd känsla, som man inte bara kan avfärda som onaturlig.
Själv är jag ju invandrat.
- Asch, säger du och de flesta, du är ju från Danmark. Du är ju inte en riktig invandrare.
- Jaså inte!?
Där har vi ju en till diskriminering. När är man en "riktig" invandrare?

http://oldmolly.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

22 mars 2014 20:36

Jag har ju svarat så många ggr om detta med invandring att du säkert vet vad jag tycker så här långt.
Tyvärr är det många ggr invandrare som står för brotten, våldtäkterna och har sämsta kunskaperna i skolan. Vad detta beror på vet ju både du och jag att har man föräldrar som inte kan svenska så är det ju stört omöjligt att hjälpa barnen. I många länder förekommer ju inte högutbildning för skolelever heller varför de oftast får börja jobba/hjälpa till inom familjerna.

Ska man som ett land Sverige ta emot flyktingar ska det finnas bostäder arbeten till dem samt utbildning i svenska språket. Att det ska ta så många decennier för att få detta ordnat fattar åtminstone inte jag. Fast jobb finns det ju inte till våra svenska medborgare heller så där hade jag väl lite fel.

Vem vill förresten vara flykting i något land öht?

/Trevlig helg pågen!

http://sancha.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards