Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 25 juni 2013

Jag brukar att säga att planera en resa är halva nöjet.

Av Åke Johnson - 25 juni 2013 18:09

Åter på hemmaplan igen efter 23 dagar på resande fot i husbil. En fantastisk resa har det varit på många sätt.

Jag brukar att säga att planera en resa är halva nöjet. Alla de platser som planerades kanske inte blir besökta av en eller annan anledning. Så blev det den här gången. Återkommer om det lite längre fram.

Vädret, som jag är så beroende av   , det vill säga, jag vill ha soligt väder, fick vi och det med råge. En dags regn av 23, inget att klaga på. Tempen lika så. Italien bjöd på mellan 30 och 40 grader varje dag. Tyskland och Österrike något mindre men varmt och skönt var det även där.


Regnet det kom när vi närmade oss Venedig. Det var så kraftigt så att vi var tvungna att stanna på motorvägen mot staden. Floder av vatten fullkomligt forsade på autostradan och husbilen fick en automattvätt på köpet. Vi fick nog stå där minst i 20 minuter med varningsblinkers påslagna. Vi var en konvoj av bilar som kantade vägen ”Snacka om regn”. Det såg nog ganska kul ut uppifrån, om man nu kunnat se det, såg nog ut som en lång blinkande orm. Det här börjar bra tänkte jag, regn i Italien? Men, men,........ Efter regn kommer solsken, heter det ju och solen den lös resten av resan och allt blev som jag förknippar med Italien, sol, värme och ljumma bad i Adriatiska havet.

Men jag kanske ska börja från början. Det blir i ett annat inlägg.


Skickar med en bild på Pågen i Venedig iförd hatt. Det tillhör ovanligheterna att jag bär huvudbonad över huvud taget. Men hettan var för ihärdig och en begynnande tunnhårighet gjorde att vi inhandlade var sin hatt frun och jag när vi kom till hamnen i Venedig.

 


  



 
 
Ms. T

Ms. T

25 juni 2013 21:12

Låter som en härlig resa. Fantastiskt med bara en dag med regn, men desto mer DÅ, om man säger så.../ Jag har rest igenom Tyskland med tåg och min flygresa gick till Italien en gång, men jag har dock inte varit till Venedig./ Pappa reste till Italien en del i sitt jobb, men tror nog att det mest var till Turin och möjligen Milano. Han har också varit till bl.a Wien. JAG har inte varit till Österrike men skulle gärna vilja göra ett besök någon gång.

http://mina-ord-och-bilder.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

26 juni 2013 21:10

Hemma igen!! om du bara visste så nyfiken jag är på att få läsa & se bilder från er resa!! :)) men jag kan åxå ana att det tar sin tid, ni måste ju lixom "landa" först på Svensk mark & så & umgås med 2 längtande vovvar inte minst :))

Spännande läsning väntas som sagt ;)

kram /Lena

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

27 juni 2013 14:23

Ååååååååååååååååååååååååååååååååå.....vad du suktas!!!
Inte en duva på huvudet????

Vad härlig det låter med värme och sol och du var jättefin där i din nya hatt och det använder mannen har varje dag oavsett väder och ligger lite charm i det också. :)

Ska vänta med spänning på flera bilder och din text även om vi far lite kors och tvärs på resor ni också. Man kan alltid läsa tillbaka också om man vill.

Ha det super och förstår att du har lite att ta hand om hemma också. Var hundarna med?

Kramen/S

http://www.sancha.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards