Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 28 maj 2013

Nu luktar det gott i garaget av prima björkved och i garaget är det god ordning.

Av Åke Johnson - 28 maj 2013 09:33

Musen som röt eller vad är råttfällan utan råtta.


Inte vet jag om det berodde på den långa vintern, men vi fick in musliknande varelser i garaget denna vinter. Det tog ett tag innan jag fattade att så var fallet. Musfällor men även råttfällor hade jag sedan tidigare. Det var bara att gillra dom och placerade ut dom på ställen som jag trodde var strategiskt rätt. Efter ett tag så visade det sig att placeringen var rätt, för betet var uppätet men inga bytesdjur satt i fällorna. Proceduren pågick under några veckor med nytt bete men något napp blev det aldrig.

Sedan var det dax för Råttgift. Dagen efter var allt uppätet. Ny giv och dagen efter var det uppätet igen. Den tredje dagen var allt kvar. Hade ”råttan” fått nog nu? Jag lät giftet ligga kvar i sin behållare under flera veckor. Nu hade nog gynnaren fått så den teg.


Vi fick fyra kubikmeter ved i förra veckan. Jag lavar upp veden efter ena väggen i garaget. Garaget är ett kallgarage som tidigare varit ett så kallat carport. Ett ypperligt ställe att förvara ved i. En vårstädning i garaget skulle göras innan veden skulle staplas upp.


Under städningens lopp så kom den fram, ”råttan”, kom fram å kom fram, den låg där död och livlös. Skönt att slippa ha ett lik liggande i garaget.


Jag har hört att möss och råttor som äter av giftet springer till skogs för att dricka. Men den här hann nog aldrig.

Nu har jag garderat mig med en elektrisk grej som sätts i ett eluttag. Den avger ett högt ljud, som inte är hörbart för människor och som ska stoppa möss och råttor att vara i utrymmet, så har jag två matstationer fullmatade med gift. Nu tycker jag att vi ska slippa dessa otrevliga skadedjur.


Nu luktar det gott i garaget av prima björkved och i garaget är det god ordning.


    

 
ANNONS
 
Sanna

Sanna

28 maj 2013 12:16

Jo råttor är inte trevliga men de små mössen brukar ju sticka till skogs på försommaren el kanske ännu tidigare. Mig gör det inget om de finns i vedboden men i garaget vill jag inte ha dem och inte in i huset heller för den delen. Jag har ju en rått hund men efter att träffat på en liten mus som blivit påkörd av en cykel i skogen så vet jag att hunden bryr sig inte om att ta upp jakten el ännu värre döda dem. Han stod bara där och glodde på den hjärnskadade musen som for runt runt...
Det fick bli matte som fick den tunga bördan att lätta på musens själ.

Björk luktar sagolikt!
Ha det gott gott....

http://www.sancha.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Skånepågen, politik och annat. med Blogkeen
Följ Skånepågen, politik och annat. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se