Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 21 mars 2013

Det borde väl inte vara så svårt att fatta.

Av Åke Johnson - 21 mars 2013 08:45

Det var tydligen inte bara jag som reagerade.

Hörde att Billström fått medhåll av andra Moderater. En del av dessa sa att frågan kan inte sopas under matten och att frågan måste diskuteras i partiet. Jag önskar att frågan diskuteras mer i alla partier, även det parti som jag tillhör.

Men på något märkligt sätt så är frågan som en varböld. Den värker. Argumentet, som jag själv hört, är att man spelar Sverigedemokraterna i händerna. Jag tror precis tvärt om.


Arbetskraftsinvandringen pratas det om i mitt parti just nu, hög tid förresten. Som det är nu så kan en företagare diktera hela frågan med följd att människor från annat land får mycket sämre betalt och i och med det blir det med automatik ett A och ett B lag. Det kan väl inte vara meningen i en demokrati.

Lastbilschaufförer från annat land som tjänar en bråkdel av de Svenska lönerna enl kollektivavtalet, som ett exempel. Som det är just nu så är det fullt lagligt. Vad är det för solidaritet mot människor från annat land. Det får väl ändå vara motta på saker och ting även om vi är med i EU.


Människors lika värde, lika lön för lika arbeten, samma lön mellan könen, samma lön oberoende vart man kommer ifrån, det borde väl inte vara så svårt att fatta.


För övrigt så snöar det av bara h..te. Den värsta vintern på många år fick vi, nu när vi skulle ha vår.


Är så tacksam över att jag köpte snöslungan, den är guld värd.


  

  ****  ** *****

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7
8
9 10
11 12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards