Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 9 november 2012

Rasistiska tankar och hårdare debattklimat.

Av Åke Johnson - 9 november 2012 11:16

Jag funderar mycket över varför vissa människor blir rasistiska. Då menar jag verkliga rasister. Tjafset som det ofta blir stora rubriker om att någon råkar säga neger eller negerbollar i stället för en färgad eller chokladboll eller liknande. Nä, jag menar de som verkligen hatar.


Frodas rasismen i vårt land?

Man behöver inte vara märkbart observant för att märka det. Ett av samtalsämnena var rasism och främlingsfientlighet i Lördags med våra vänner. Som vanligt så stod jag på mig i min åsikt i frågan och diskussionerna stod härliga till.

-Men du låter som en Sverigedemokrat, sa en.

-Är du verkligen en sosse, sa en annan.

Märkligt, kritiserar man något som ”de nya Svenskarna” gjort eller sagt, ja då är man rasist helt plötsligt. Det har gått troll i det här med åsikter hit och dit om människor från annat land.


Någon trodde att främlingsfientligheten i Skåne beror på att vi bor i gränslandet.

En menade att anledningen var att Skåningarna varit Danskar tidigare och det Danska kynnet lever kvar i generationer. Fan vet om jag kanske tror på den sista teorin.

Men det är nog inte bara det, det är nog troligtvis en kombination av en mängd anledningar.


Ta bara antisemitismen i Malmö. Hur kan man hata en person som är född och uppvuxen i Malmö men av judiska föräldrar. Är inte han eller hon lika mycket Svensk som vilken påg eller grebba som helst ?


Debattklimatet har också blivit både grövre och fler personangrepp förekommer. Det verkar vara helt ok att spy galla på andra människor så fort man inte håller med. Varför har det blivit så ?


Ett demokratiskt samhälle är byggt på frihet att kunna få yttra sig, inte att sprida tarvligheter. Respekten för andra människors åsikter måste man kunna ha även om man inte håller med. Saklighet och sans måste väl råda.

Vart är vi på väg??


      






 
 
Sanna

Sanna

9 november 2012 18:27

Jag har som dravlet rakt över gatan kan ju bara kort berätta att även de har problem med oss svenskar så det är nog lika vad gäller rasism i så fall om man ska hårdra gränser här.
Jag säger också saker om utlänningar som man kanske bara ska prata tyst om. Det skäms jag inte över men när man ser i procent det stora antal brottsfall som bara här utgörs av invandrare kan man nog fundera både en och två ggr på vad man har för egna åsikter i den här frågan.
Jag tycker inte om folk som åker snålskjuts på andra, utnyttjar vårt rätts system och ligger högst vad gäller bidragshjälp.
Det må hända är en viss rasism men att hjälpa folk i nöd, det är rättigheter alla har och även Sverige när det gäller att ta emot nödställda i vårt i vårt land.

Härliga åsikter du verkar ha och som ska ventileras utan att man får skit för att vara rasist. :)

Trevlig helg pågen! :)

http://www.sancha.bloggplatsen.se

 
katsura

katsura

11 november 2012 21:29

SD har ju blivit ett stort parti och jag tycker det är fel av de etablerade partierna att inte ta en diskussion. Kärnfrågan är ju: Varför skulle så många rösta på SD om det var val idag? Jag tycker att det är skrämmande att fler och fler vill lägga sin röst där. Vad behövs för att de mer etablerade partierna ska vinna tillbaka sina forna väljare? Ibland känns situationen som en kokande gryta...och man vill ju inte komma dithän att den kokar över...
Ha en skön vecka!

http://katsura.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards