Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 10 september 2012

I trädgården.

Av Åke Johnson - 10 september 2012 17:32

Hösten närmar sig med stora steg. Det är en årstid för ev omplanteringar och delning av perenner t.ex

Lökväxterna ska i jorden om man nu köpt några. För egen del så köpte vi lökväxter i våras i Holland på vår resa dit. Ska bli kul att se ifall de kommer upp till nästa vår. Jag planterade dom direkt när vi kom hem men någon blomning var det inte tal om det här året.


Två stora buskrosor på vår framsida har jag dissekerat och tagit bort. Ska sätta Peace rosor där i stället. Jag tror att den sorten kan passa in mot husväggen. Borde vara ett bra läge.


 


Mina pallkragar med ängsblommor på vår innergård är lika fula nu som vacker på våren, om nu ordvalet är det rätta. Blommorna i kragarna har varit fina långt in på sommaren men nu gör de ingen glad. Blommorna har fröat av sig med all säkerhet och då tar jag bort allt ovan jord och jämnar till jorden. Till våren är det bara att komplettera med lite nyinköpt frö. Men det fina med Vallmo är den enorma frösättningen som växterna själva ombesörjer.


Just nu är det Bollkryssens tid. Ljung är satta i våra lådor nedanför fönstren så hösten kan komma med sina färger för min del. Allt är förberett.


I dag har vi högsommarvärme här. Nästan klarblå himmel och solen strålar och ger över 25 grader +, i skuggan.


  


 
 
katsura

katsura

11 september 2012 20:08

Så härligt att få pyssla i trädgården! Jag hade siktat in mig på att få jordslå lite perennner, som jag fick i helgen, idag. men när jag för en gång skull kom hem tidigt stod regnet som spön i backen = BESVIKEN! Jag får glädja mig åt ditt pysslande istället!

http://katsura.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

12 september 2012 13:10

Någon bollkryss blir det inte i höst för alla mina uteblommor blommar för fullt och vill inte kasta någon bara för att få den utbytt en kort period. Så här länge har jag aldrig haft så mycket blommor kvar då vi närmar oss i mitten av september. Fast det är ju bara att tacka och ta emot så länge klimatet är så snällt.

Mina vallmon plockar jag av kapslarna och lägger de på tork och resterna drar jag upp och rensar bort från jorden. Sedan sår jag om på nytt till våren.

Ha det bäst pågen!

http://www.sancha.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards