Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 4 september 2012

Parti i omvandling.

Av Åke Johnson - 4 september 2012 22:09

Det var ett tag sedan som jag funderade runt ”mitt” Socialdemokratiska parti. Att Stefan Löfen ryckte upp siffrorna i olika mätningar var väl nästan väntat.

Partiet är i en fas (som jag upplever det) som både är svårt och säkert omvälvande.

De gamla gråsossarna känner säkert inte igen sig (tror jag).

Jag väntar med spänning på att partiet måste börja att prata. Det vill säga, börja att presentera ”vår” politik. Att ge besked i olika frågor är hög tid.


Jag tror att Löfen har det jobbigt i några viktiga frågor där ibland Kärnkraften. Jag tycker att det är ett dilemma att partiet sagt nej till kärnkraft. Vad finns det egentligen för alternativ ?? Vindkraft ? Solenergi ? Vågkraft ? Säkert behjärtansvärda projekt, men jag gissar att det inte räcker. Vattenkraft är ett annat, men sedan länge bordlagt att bygga ut flera älvar.


Att värma upp ”egnahem” är väl inget problem med dagens teknik från de alternativa källorna men räcker uppenbarligen inte till industrin mm mm.


Här i södra Sverige står vindkraftsmöllorna på vissa platser på rad. I den kommunen jag bor i vill man inte ha dom. Varför? Om nu vindkraften är så miljövänlig ?

Det är väl så här, alla vill ha vindkraft, men ingen vill ha dom i sin närhet.

Jag tycker man vant sig vid landskapsbilden med Vindmöllorna, som ex. vägsträckan mellan Ystad och Malmö.


Ska bli intressant att se och höra när Löfen väl kommer till skott och börjar att leverera förslag och börjar att prata. Onda tungor har sagt, ”bra så länge han är tyst”. Men det håller inte naturligtvis.


Jag är inte rädd för förändringar. De nya Moderaterna gick igenom en förändringsprocess före 2006 och lyckades locka till sig väljare. Men även tappa gamla högerväljare. Sossepartiet måste göra något liknande utan att för den skull tumma allt för mycket på partiet ideologi.

Det pratas mycket om vänster och höger inom partiet. Jag menar, låt då vänsterfolket gå till Vänsterpartiet som är ett renodlat vänsterparti. Vi andra ska prata om ren och skär Socialdemokratisk politik, inget annat. Men verktygen (partiets politik) måste falla på plats. Det är hög tid.




 
 
Sanna

Sanna

7 september 2012 12:28

Jo man ser ju en hel del vindmöllor efter vägarna och på ett sätt ser det vackert men som du skriver jag vill ha dem inpå där jag bor. Låter de inte också? Har för mig att de skulle bygga dessa i Norrland för ett par år sedan men att det störde fågellivet. Minns inte hur det slutade.

Jo visst är det himla tyst på sossarna nu tycker jag. Fast det vi inte ser kan man heller inte veta. :)

Ha en härlig helg pågen!

http://www.sancha.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards