Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 20 augusti 2012

Birgit i mitt hjärta.

Av Åke Johnson - 20 augusti 2012 10:57

Vi startade vår resa med en kort etapp. Vi skulle hälsa på släktingar i Nordvästra Skåne med ett museibesök samma dag. Färden gick till Bjärehalvön. Å det var inte vilket museum som helst utan Birgit Nilssons museum i Västra Karup. Eftersom jag är ett Operafan och beundrat Birgit Nilsson mycket så passade detta jättebra.

Sångerskans barndomshem är fint inredd till museum. Ett av längorna på gården är omgjort och man kan gå omkring själv och bara njuta och lyssna av all information och framför allt sång man får genom hörlurar som man får då man löst sin entré.


Om du som läser detta och beundrat Birgit Nilsson så är detta ett måste att besöka den här platsen.

Det sas att Birgit själv avsatt pengar för detta museum och dess drift, vilket jag och säkert många med mig är tacksamma för.

Gården ligger mycket vackert ovanför Båstad en bit från Boarp. Jag vill nog påstå att den trakten är en av de vackraste platser i Skåne.


Det slog mig när jag gick omkring där att hon och vår andra stora världssångare Jussi Björling kom från små och ganska magra förhållanden. Att hon som mycket ung fick jobba på gården med sockerbetsodling bl. a. Tur att det fanns och finns förståndiga föräldrar som förstår storheten i en sångröst som trollbundit en hel värld.


         


      


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Skånepågen, politik och annat. med Blogkeen
Följ Skånepågen, politik och annat. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se