Skånepågen, politik och annat.

Alla inlägg under mars 2012

Av Åke Johnson - 21 mars 2012 12:59

Två årsmöten avklarat. Nu är jag borta från styrelsearbeten i båda. Känns skönt men redan kanske lite saknad. Men har jag bestämt mig för att lägga av så har jag. Har nog med uppdrag ändå. Så arbetslös är jag definitivt inte.

I dag på morgonen var det ett nämndsammanträde i Byggnadsnämnden. Som sagt sysslolös är jag inte.


  

Av Åke Johnson - 19 mars 2012 09:23

Det regnar och blåser mycket hårt. Höstväder nu ?? eller är det vårvindar friska !    

Av Åke Johnson - 18 mars 2012 18:24

En Söndag som inte visste riktigt hur den skulle bli. Solen försökte verkligen men allt emellanåt var molnen tydligen för tjocka. Men när vi kom till Kivik så bröt det igenom.

Kivik i solsken är något det. Byn ska man vara i när det är vackert väder. Men så blev det ju. Nu var vi inte i Kivik speciellt för det vackra panoramat över hav och kustremsa. Nä ett outlet skulle besökas som säljer vissa märkeskläder till ett bra pris.

Men det blev inga brallor, säsongen har nog inte riktigt börjat för butiken, skulle jag tro, det var vad expediten sa också. De lever nog av sommargästerna och har ett begränsat utbud så här på vinterhalvåret.

Men än stärkande promenad blev det på ängen där Kiviksmarknad brukar vara. Det är ett jättefält med en bedårande utsikt över havet. Hugo fick verkligen sträcka ut ordentligt, ja matte och husse också , för den delen.

Nu (kl 18.23) småregnar det. Vi hade i alla fall tur med vädret denna Söndag i Mars.

              

Av Åke Johnson - 16 mars 2012 09:16

här var det ett tag sedan jag skrev. Måste nog bero på något. Jag ska inte ha några undanflykter, men det bara blev så.

Fredag igen och veckan har varit jättefin. Våren har verkligen kommit och första koppen kaffe, en av dagens eftermiddagar, kunde avnjutas ute. T o m att det kändes i ansiktet av solens strålar. I natt har det dock varit lite frostigt men det blir nog en jättefin vårdag även i dag.


Cirklarna tuffar på och snart är dom till ända för den här gången. Jag tror att släktforskargänget fått blodad tand. Många har säkert funnit en ny och trevlig hobby.


På den politiska arenan tuffar det på också. I nästa vecka ska två årsmöten avverkas. Meningen är att jag ska trappa ned en aning efter dessa möten. Vi får väl se hur det blir. Men hoppas kan jag ju alltid.


  



Av Åke Johnson - 11 mars 2012 20:23

Inser att jag hade fel om min tippning betr. Ranelid och Flink. Det blev ju nedre delen av listan i stället för övre som jag trodde. Smaken är ju olika. Men startfältet var starkt måste jag ändå medge. Många bra låtar var det med olika changerar. Men jag står fast, jag gillade Flinks låt men vinnarlåten var naturligtvis bättre för ändamålet.


Vilken härlig Söndag vi haft här på Österlen, en verklig vårdag. En skön bokskogspromenad blev det bl a. Å utan kamera tyvärr. I dag grämer jag mig faktiskt över det. För tänk, en bokskog är fantastisk även utan löv en tidig vårdag.


  

Av Åke Johnson - 10 mars 2012 10:09

I kväll smäller det.

I kväll ska jag nog titta på Melodifestivalen med två ögon. Det tack vare Ranelid och Flink.

Som du vet så är mitt intresse ganska ljumt för den här cirkusen men nog har väl dessa två herrar skapat rubriker och skakat om programmet en hel del.

Om någon av dom vinner har jag ingen aning om, men Torsten Flink borde ha chans tycker jag. I vart fall kommer både på övre halvan på listan när väl rösterna har räknats. Det är mitt tips i alla fall.


  

Av Åke Johnson - 9 mars 2012 10:19

Så ligger jag då här i någon typ av influensa. Första dygnet i sängläge, frossa, feber, ont i lederna och mycket sova. Men nu känns det redan bättre dag tre, vilket är glädjande.

Egentligen har jag inte tid med det här, men vad gör man. Hur är det, det brukar heta, bara att gilla läget och bida tid. Men går allt över på tre fyra dagar får man nog vara tacksam.


Läste att Statsministern och hans fru ska gå skillda vägar. Det är som bekant inte den första Statsministern som måste gå igenom en skilsmässa.

Utan att lägga någon politisk färg på det här så undrar jag, varför? Är toppolitikers tid så knapp.


Men från min lilla horisont så förstår jag. Jag, som fritidspolitiker ser och hör en hel del.

Åtar man sig olika uppdrag på kommunal nivå, man kanske sitter med i kommunfullmäktige, man kanske sitter med i några nämnder, man kanske t o m sitter med i kyrkans olika grupper, ja då finns ingen annan fritid.

Ska man då också värna om sin familj och kanske barns uppfostran och försöka leva ett någotsånär normalt familjeliv då måste man nog vara en stålman eller kvinna.

Är det svårt i en lägre division hur ska det då vara på toppnivå som Statsminister, Partiledare, Minister o s v.


I Herr och Fru Reinfeldts fall så vet, i alla fall jag, inte någon orsak till separationen. Det kan ju vara så enkelt att de tröttnat på varandra eller varför inte träffat någon annan. Det har ju hänt i de bästa av familjer.

  

Av Åke Johnson - 3 mars 2012 10:49

 


på Brösarps Gästgiveri.


  

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards