Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 25 juli 2011

Vakuum.

Av Åke Johnson - 25 juli 2011 10:32

Det känns som ett vakuum i huvudet för närvarande. Tankarna om Norge och det Norska folket som drabbats av en stor tragedi går liksom inte ur huvudet. Samtidigt följer jag en blogg här på Bloggplatsen som tar upp ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat.


http://samhalletifokus.bloggplatsen.se/


Bloggen tar upp frågeställningen hur vi ska skapa en tryggare värld. Hur vi ska hjälpa alla yngre människor till ett bättre, tryggare och mer solidarisk tillvaro. Så mitt i det här så händer det förskräckliga, unga människor med en socialdemokratisk politisk åsikt, skjuts ner kallblodigt av en person + spränger det politiska hjärtat i Oslo.


Historien är naturligtvis fyllt av liknande händelser både i nutid och tillbaka i tiden. Man kan ju undra hur vi människor tänker. Har inte historien lärt ? Varför vill vissa människor rasera det andra byggt upp. Frågorna är många och svaren är inte lätta att få.


I min blogg återkommer jag ofta till ordet solidaritet. Ett ord, ett begrepp som följt mig genom mitt liv.

Dess innebörd är inte relevant längre för den stora massan. Det kan de två senaste valen i Sverige ge svar på.

Individen ska förverkliga sig själv, inte kollektivet. Omtanken om sin medmänniska har förminskats.


Vänsterns människor har alltid tänkt på massan före den enskilde personen. Självklart ska vi få välja själva vad vi tycker och tänker. Ingen ska diktera vad jag ska tycka och tänka.

De fria demokratiska valen gör vi gemensamt och tar konsekvenserna av det. Att konsekvensen ibland går över styr som vi nu upplevt i Oslo är för mig obegripligt och svårförstådd. Men historien visar också att alla kan inte förhandla och diskutera fram en lösning utan våldet är, för dessa människor, medlet.

Våldet måste naturligtvis förintas, men frågan är hur ??

 


    

 
ANNONS
 
Tintin Belisida

Tintin Belisida

25 juli 2011 11:34

Försöker ändå att tänka ljust och positivt, det är den enda rätta vägen för mig./Har en liten tävling i min blogg.

http://tintinbelisida.bloggplatsen.se

 
Vicke

Vicke

26 juli 2011 18:56

ja, vi är nog i vakuum ett bra tag till, det är inte lätt att få bukt med våldet men det är mycke vi kan göra för att få ner det

http://samhalletifokus.bloggplatsen.se

 
katsura

katsura

26 juli 2011 22:37

Ja, visst är det svårt att släppa tankarna om Norge. Det är så fruktansvärt, att man saknar ord. Extremism är aldrig bra, vare sig åt höger, vänster eller religiöst.

http://katsura.bloggplatsen.se

 
Tintin

Tintin

27 juli 2011 11:06

Självklart är det som hänt i Norge hemskt men att "älta" är inte heller bra. Har stor erfarenhet av detta också.

http://tintinbelisida.bloggplatsen.se

 
Tintin

Tintin

27 juli 2011 11:07

Har i alla fall tillfälligt måst byta adress.

http://tintinbloggar.bloggplatsen.se

 
Vicke

Vicke

27 juli 2011 20:53

Jag glömde att tacka för raderna om min blogg, ha en fin kväll nu

http://samhalletifokus.bloggplatsen.se

 
Gubbfan

Gubbfan

2 augusti 2011 14:52

Det du skriver är viktigt.
Men den där bloggen du skrev om undrar jag lite över.
Jag försökte bemöta hans idé om kameraövervakning överallt. Men si den kommentaren har han ännu inte släppt igenom. Den har väl försvunnit i cyberrymden eller i någon papperskorg. När man bara accepterar sådant som stödjer ens tankar blir jag lite orolig. Särskilt orolig blir jag för oss som anses höra hemma på vänsterkanten.
Det luktar vissa diktaturer österut.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Skånepågen, politik och annat. med Blogkeen
Följ Skånepågen, politik och annat. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se