Skånepågen, politik och annat.

Alla inlägg under april 2011

Av Åke Johnson - 10 april 2011 11:35

Skulle nog inte stå regn i inledningen utan storm. För stormat har det gjort och solen sken då också. Fast i Torsdags och Fredags kunde man inte vara ute i solskenet p g a de hårda vindarna.

Men se det kunde man vara i går och i dag. Vinden har lagt sig och solen värmer riktigt behagligt. Sagt och gjort. Kaffekorg med nygräddade kanelbullar blev det i går och en tur till vackra Brösarps Backar (de södra). Vid de södra backarna finns en av Skånes vackraste rastplatser. Ja, det tycker jag i alla fall och säkert många med mig. Vi var inte ensamma precis när vi kom dit. Men platsen är stor och många bord och soffor finns att tillgå.

Man kan se att våren är sen i år men nu tar det säkert fart när värmen kommer så smått. Ängar och fält börjar att grönska och lövsprickningen är nog inte långt borta.


(skickar med några bilder från gårdagen och några bilder från den egna täppan)


Bönderna jobbar på sin åkrar för fullt nu och har säkert gjort det under en lång tid kanske. Potatisen är satt i Abbekås för några veckor sedan. Den ska väl säljas till midsommar kan jag tro.


Frun är till Lövestad i dag i det vackra vädret. Tur för Lövestad, som har Marknad i dag.

Själv ska jag påbörja ett arbete med insynskyddet. Det gamla blev ju plocke pin för en tid sedan. Sedan ska Tisdagens cirkel förberedas. Men det blir nog en stund i solen också, det gäller ju att passa på.

Brösarps Backar.


    


Av Åke Johnson - 8 april 2011 20:48

 

Bra med god service. Firman jag ringde till kom med en gång. Ja, efter ett par timmar. Bra jobbat. Fläkten i innedelen hade skurit. Men vilket jobb han hade. Trångt, bökigt och satt dåligt till. Killen sa att det är nog inte var meningen att man bara skulle byta fläktmotor utan kanske hela innedelen. Men nu är fläkten bytt och kontakten med försäkringsbolaget blev aldrig något problem. Tvärt emot, vill jag påstå.

Kontakten ordnades via ett telefonsamtal och två mail. Klart !

Förr var det skrivna skadeanmälningar på bolagets förtryckta blanketter. Nya tider, nya rutiner tydligen och faktiskt smidigare så här. Vem sa att det var bättre förr.


Resultatet blev förbluffande bra. Nu hör man inte fläktmotorn å jag som tyckte att den var tyst tidigare också. Tänk vad örat vänjer sig. Värmekapaciteten blev också bra mycket bättre. Slutet gott och allting gott, så brukar riktiga sagor sluta, så också för en värmeväxlare.


Det stormar något enormt här i dag och för all del även i går.

Jag kommer inte ihåg att jag upplevt något liknande. Grannar som inte låst in sina soppkärl har säkert fullt upp att söka sina bortblåsta sopptunnor.

En grön sopptunna på kanske 120 l kom blåsande utanför vårt köksfönster för några timmar sedan. En meter över marken. Har varit farligt att vara ute i dag med andra ord.


  


Av Åke Johnson - 7 april 2011 09:54


Vi närmar oss vår Englandsresa. En resa vi ser fram emot.

Nu är det snart bara fjorton dagar kvar innan avfärd. Det killar både här och där men mest i halsen. Hoppas inte jag blir sjuk.

Att resa på ”egen” hand har sina för och nackdelar naturligtvis. Köper man en resa så är det mesta klappat och klart. Nu så får vi tänka och planera allt själv. Men i slutänden så ordnar sig allt, det brukar det göra.

Nu ska jag köra vänstertrafik igen. Jag tog körkort när vi hade vänstertrafik. Undrar om det är som när man lärde sig att simma. Kan man det en gång så sitter det i benmärgen. Men jag är inte ensam om att köra bilen. Vännerna vi ska åka med har varit i England förut och kört. Han får väl börja kan jag gissa. Så får jag sitta bredvid och memorera.

 

Nu ska vi få nya motiv på våra sedlar. Selma ska tydligen försvinna. Kul tycker jag att Birgit Nilsson blev ihågkommen på det här viset. Jussi Björling hade också kunnat få pryda någon sedel tycker i alla fall jag. Astrid Lindgren var ett utmärkt val, det tror jag de flesta tycker.


Värmeväxlaren har pajat. Tur att vädret går mot vår. Nu är det bara att kriga med försäkringsbolagen. Men det brukar lösa sig det också.


    





Av Åke Johnson - 5 april 2011 14:04

Min fru ska ut med tjejerna säger hon ibland då hon ska träffa sina kompisar. Tjejmiddag är också en formulering som brukas att användas. En flicka, en tjej, en dam, en kvinna, en donna, en käring, en tant, ja kärt barn har många namn brukar det heta.

Jag funderar lite över ordvalet ! När blir man de olika vokabulären? Har det med ålder att göra ? Knappast, om man med tjej menar någon under tjugo. De har dessa ”tjejer” passerat för länge sedan.

”Min käring” sa en bekant till mig ofta om sin fru. Men han sa det med betoningen på ä, det blev på något vis rart då han sa det. Inte alls något negativt i uttrycket, tvärt emot.


Å tanter, finns det några tanter längre. När jag var ung då fanns det tanter. Men det tror jag beror på klädseln som ”tanterna” bytte till när dom blev tanter.


Vad använder ni för uttryck ??


  


Av Åke Johnson - 3 april 2011 19:32

för att allt ska gå ihop.

för att allt ska bli så bra som möjligt.

för att pengarna ska räcka till.

för att tiden ska fyllas med något gott.

för att vara vänlig till så många människor som man någonsin kan.


Vad är nu det här. Jo, det är en del av vardagen i livet. Å vardag blir det i morgon. Ha en bra vecka.


  

Av Åke Johnson - 2 april 2011 10:16

I dag fyller min dotter jämna år. Grattis till Dig min egen lilla blomma. Tänk ändå vad tiden går. Tycker inte det var så länge sedan du kom till världen. Men nu har det trotts allt gått 40 år sedan dess.

Det betyder också att jag är 40 år äldre. Huga ligen. Men vad gör det egentligen. Bara man har barnasinnet kvar och är frisk och rörlig. Å det är jag, än så länge, tycker jag själv i alla fall.

Jag har levt efter devisen, ”Sörj ej för dagar som komma o s v”. Strofen är tagen från en gammal frikyrklig sång.

Dagarna kommer och går och man ska göra det bästa av dagen. Som Hasse Alfredsson sa i en sketch, ”Livet är som en påse” och man ska fylla påsen med något. Ibland går det bra och ibland lite sämre. Men målet för dagen måste vara positivitet. Det blir bättre och enklare då.


Att hålla på med politik, som jag gör en hel del, ger framtidstro och eftertankar. Kan säkert finnas andra aktiviteter som ger samma input. Men jag har valt politikens väg. Frågorna inom politiken oavsett nivå ger färdriktning och beslut.


Håkan Juholt formerar sina trupper. En ”ny” kille kommer som ekonomisk talesperson för partiet. Tommy Waidelich var namnet. Namnet känner jag igen. Men inget mer.

Sven-Erik Österberg får sparken som gruppledare i Riksdagen. Ja så är nu spelet i politiken. Men jag kan förstå Juholt, nya lagspelare ska till för att förändra innehållet i politiken. Återstår att se om innehållet verkligen blir förändrat. Sedan kan man ju tycka synd om Österberg, rent mänskligt, men jag tror att ”nya” kvastar måste till. Återstår också att se om det räcker.

    

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards