Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 29 mars 2011

Lite om ditten och datten.

Av Åke Johnson - 29 mars 2011 22:51

I går avslutade vi studiecirkeln i ”data grund”.

Damerna som jag har som elever tyckte att de fått ut en hel del av kursen vilket jag gladde mig åt.

Nu ska vi fortsätta fem ggr med Internet och mail.

Det är lika kul varje gång vi gör något på kursen och nya händelser visar upp sig för deltagarna. Häpet tittar dom på varandra och upptäcker tydligen en helt ny värld framför sig. Härligt.


Partikongressen är slut i Sthlm och vi har fått en ny partiledare för det Socialdemokratiska partiet. En trogen bloggkompis som läser min sida undrar vad jag tycker om honom.

Mitt svar måste tyvärr bli, ”jag vet inte”.

Håkan Juholt är inte ”ny” för mig, men heller inte någon sosse som jag studerat närmare tidigare. Försvarsfrågor, som han specialiserat sig på, är ju inte på ens läppar var dag precis. Lite av en doldis får man nog ändå säga att han är för flertalet av befolkningen.

Att uttala sig om honom innan han har visat sig mer i offentligheten vore nog oklokt av mig. Men en god talare och debattör det är han, det vet jag sedan tidigare.

Partisekreteraren är ju också ny, Carin Jämtin. En nog så viktig person i partiet. Båda dessa anses vara åt vänster i politiken på skalan. Definitionen anser jag vara fel. I partiet ska Socialdemokratisk politik råda. Förvisso kan den vara åt höger eller åt motsatt håll. Men, definitionen måste bort. Partiet måste enas. Socialdemokratisk politik ska föras.


Det som nu står på agendan är, hur ser Juholts politik ut. Det återstår att se. Men jag hoppas att värderingarna om solidaritet och allas lika värde och detta med klassklyftorna, kommer upp. Hans inledningstal tydde i alla fall på det.

Om det i sin tur ger fler röster i dagens Sverige låter jag ändå vara osagt. Men flertalet av oss Socialdemokratiska medlemmar värnar om solidariteten, det vet jag. Men kan vi få nya väljare ? Har Reinfeldt och & lockat över dessa och sedan behålla dem val efter val, ja, det får framtiden utvisa.

 
 
Ingen bild

Titti

30 mars 2011 15:56

Jag läser just nu en skojig bok "Sirila gentlemän sökes" som handlar om två äldre damer. De har också just avslutat sin nybörjarkurs i att hantera dator. Cirkelledaren heter Åke. Berättelsen tilldrar sig i - håll i dig nu - TOMELILLA!
Vilket sammanträffande, eller hur? Eller det kanske inte är något sammanträffande... ;)
*skrattar så jag nästan kiknar*

Ha de gott o vårsolen Pågen!

 
Tintin Belisida

Tintin Belisida

30 mars 2011 16:31

Jag gick en datakurs i Thorildsplans gymnasium hösten 1994 + en Internetkurs i Falun. Annars är jag självlärd och har frågat en del personer. I början hade jag support på telefon också (Mac).

http://elisannw.bloggplatsen.se

 
Tintin Belisida

Tintin Belisida

30 mars 2011 16:32

Ja, just ja... Måste erkänna att jag faktiskt inte alls kände till Håkan Juholt först. Men numera lär jag väl knappast missa honom!

http://elisannw.bloggplatsen.se

 
Zandra

Zandra

31 mars 2011 17:06

Jag kände inte alls till Juholt innan, så det ska bli spännande att se vad han går för!

http://drak.bloggagratis.se

 
Mita

Mita

1 april 2011 06:57

Jag får önska dig en skön helg med hopp om att solen ska skina!

http://rocotopeppers.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

1 april 2011 13:17

Sååå härligt när man lixom *knäcker koden* på kurser man går på, så var det för mej på min första foto kurs åxå ;)
Tycker Juholt är en riktig *spelevink* ;) skönt med mäniskor som kan dra ett skämt & inte har ett sten ansikte hela tiden ;)
Blir nog bra de där! ;)
Kram & fin helg! /Lena

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
Oldmolly

Oldmolly

1 april 2011 16:36

Det här är ju jättebra! Om det är något jag undrar angående sossarna, så går jag bara in på din blogg, så kommer det en klok förklaring.

http://oldmolly.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

1 april 2011 18:34

Håkan J. verkar vara en liten gladlynt "farbror" men hoppas han inser att det inte går att skämta sig fram i politiken även om den blir lite roligare så i början. Ska också bli skoj att följa honom och se/höra hur folk uppfattar honom. Det är ju inte han man röstar på utan ett enigt tryggt parti där alla har samma uppfattning om hur samhället ska se ut.

Trevlig helg pågen lilla och hoppas vi får lite sol också.

http://www.sancha.bloggplatsen.se

 
katsura

katsura

1 april 2011 23:05

Så kul att leda datagrundkurs! Juholt är vald och vad tyxker du om utnämningen av Waldelich (eller vad han hette... Hans namn har jag definitivt inte hört förut).
För min del tycker jag det är lite svårt att motivera i skolan varför utbildning är viktigt när dessa män slår sig på bröstet och nästan skryter om att de ingen utbildning har... W tyckte ju att det räckte att han var intresserad av ekonomi (bevare mig för den dag då det räcker för en läkare att vara intresserad av mediciner och åkommor...) MEN, men W är kanske jätteduktig - det återstår att se :)
Trevlig helg!

http://katsura.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards