Skånepågen, politik och annat.

Alla inlägg under januari 2011

Av Åke Johnson - 16 januari 2011 19:22

Ska vi prata Varg. Aktuellt ämne just nu. Lika aktuellt var det förra året.


Min inställning i denna fråga är kluven. Men tycker ändå att man måste lyssna extra noga på dom som bor i Vargland.

Här i Skåne har vi Vildsvinen som förstör så oerhört mycket för bönder och andra invånare. För att inte tala om trafikfaran. Vildsvinsstammen är naturligtvis oerhört mycket större än Vargstammen. Svinen har ju spritt sig också över nästan hela landet även om vi här har de störta antalet.

Jag förstår ändå att jakten på svinen inte är lika känslig som på vargen.

Men man måste nog lyssna noga på de som har Varg och Svin inpå knutarna.

    

  /        /

Av Åke Johnson - 15 januari 2011 16:35

När huvudet är fullt av saker av en speciell art och sak så är det svårt att hitta på något för bloggen.

Ja, hitta på, å hitta på, jag menar att skriva i bloggen är för mig ingen påhittad sak. Men just nu har jag huvudet fullt av internpolitiska spörsmål som inte lämpar sig i bloggen.

Det händer både det ena och det andra just nu i mitt politiska liv. Inget som jag vill skriva om här, just nu i alla fall.

Men se, det blev allt ett litet inlägg i alla fall om än lite krystat.


    

  /       // 

Av Åke Johnson - 14 januari 2011 09:37

 

I år firas det lite här och var i världen för vår stora Operasångare. Det är i Februari som det är 100 år sedan Jussi Björling föddes. Väl värt att fira, tycker i alla fall jag som är en stor beundrare av hans sångarkonst.

Läste att det här i Sverige var svårt för arrangörerna att få bidrag. Märkligt med tanke på att han var den störste av dem alla och satte Sverige på kartan för många människor. Han dog alldeles för tidigt, endast 49 år gammal. Året var 1960.

    

 *//*

Av Åke Johnson - 11 januari 2011 19:17

Fick en förfrågan frun o jag av några bekanta om vi ville komma på besök. De har flyttat till Norrköping strax före jul från Sthlm.

De skulle ordna någon typ av invigningsfest. Det skulle bli första helgen i Februari. Vi har tackat ja till den inviten ifall väglaget medger är nog bäst att tillägga. Så här års vet man ju aldrig hur det kan bli. Många gamla kompisar var bjudna och tackat ja till festen. Det blir lite guldkant i vardagslivet, som jag skrev om igår, i fall vi kommer iväg. Jag har kollat lite på olika hotellalternativ i Norrköping. Fastnade för President Hotell, ett hotell jag aldrig bott på tidigare. Ser snyggt och fint ut och till ett bra pris också, nog så viktigt.


  

Av Åke Johnson - 10 januari 2011 14:57

Så var sessionen av helger slut. Är det skönt eller inte? Vardagslunken med guldkantat innehåll är kanske bäst ändå.

I veckan ska alla julsaker plockas bort. Närmare bestämt på Torsdag, då är det tjugondag Knut, då ska julen dansas ut. Åtminstone i det här huset. Men det finns ju folk som har julgranen inne ända till Påsk. För det står ju i visan ”julen varar ända till påska”. Men det har jag aldrig haft. Nä, Knutdagen är tradition i det här huset i alla fall.


Nu kör politiska livet igång på allvar med olika nämnder och fullmäktige. Känns bra att jag avsagt mig fullmäktigeplatsen. Det kommer att räcka helt klart med de andra uppdragen.


Fick en förfrågan om en ny omgång med start i Februari med en ny studiecirkel. Det tackade jag ja till. Det kommer att bli fjorton Tisdagskvällar. Det känns riktigt stimulerande att cirkla igen. Hoppas bara att det kommer att gå lika bra som höstomgången. Men det får jag hoppas.


  



Av Åke Johnson - 9 januari 2011 10:29

Så var jag här på bloggen igen, efter några dagars paus.

Vännerna från Sollentuna har åkt hem. Tänk vad fem dagar går snabbt när man har roligt.

Med riktiga vänner är det som att tiden emellan gångerna inte existerar. Man börjar där man slutade senast, så att säga.

Dessa dagar fylldes med allehanda saker. Härliga samtal. God mat både hemma och på restaurang. Biobesöket med filmen The Turist en av kvällarna.

Vad jag tyckte om filmen ?

Jag älskar ju Italien och Venedig så bara det gjorde att jag gillade den. Att Angelina Jolie var med gjorde inte saken sämre och för allan del Johnny Depp. Snyggt par att vila ögonen på. Filmen har väl fått sisådär recension men jag tycker den var sevärd.


Meningen var att vi en av dagarna skulle på en konsert men vi var tvungna att avstå

p g a snöstorm. I går regnade det här till min stora glädje. Det minskar på snödjupet betydligt. Annars har det varit fina soliga dagar denna Trettonhelg.


Det blev en hel del planeringssnack om vår gemensamma England och Skottlands resa i April. Vi reste åter igen på kartan och mätte avstånd och kollade olika sevärdheter som vi eventuellt ska besöka. Det klubbandes att vi skulle i minst två nätter bo på ett slott i Skottland. Med eller utan spöke men med Spa. Jo jag tackar.


    

          //

Av Åke Johnson - 7 januari 2011 10:24

 

Vännerna är kvar.

Återkommer på Söndag.

  

Av Åke Johnson - 4 januari 2011 15:21

Nu blir det några dagars paus i bloggandet.

Väntar på våra gäster som ska förgylla Tretton helgen.

Väntar också på den snö som skall komma. Den skulle

jag vilja vara utan.


Ha en skön helg nu alla där ute.


  

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards