Skånepågen, politik och annat.

Alla inlägg under december 2010

Av Åke Johnson - 19 december 2010 21:36

 

Svinalängorna, en stark film. En film som berör. En film som visar på helvetet med alkohol.

Vi fick sällskap av vännerna från grannbyn. Någon insikt av vad filmen skulle handla om hade inte jag och inte vännerna heller, utom min fru som läst boken.

-Ni får vara beredda på ett helvetes drama och definitivt ingen komedi, sa hon när vi satte oss i salongen. Mycke riktigt drama var det, på alla cylindrar.

Jag ska varken berätta handling eller recensera filmen men vill ändå påpeka att filmen var sevärd om en något trög. Men glad blir man inte av att se den. Men samtalsämne skapade den när vi bjöd på kaffe med macka efteråt.

Jag gissar att den kommer att beröra tittaren och ger en inblick i den misär alkohol kan ställa till med.

    

    *      **

Av Åke Johnson - 18 december 2010 19:23

Ny omröstning till höger. Svar mottages med tacksamhet.   

Av Åke Johnson - 18 december 2010 19:13

Som sagt, vardagsrummet är klart, nu är det bara resten kvar. Det vill säga, allt som bars ut och bort ska tillbaka. Men vi har tiden för oss. Bara det blir klart till julhelgen så är det bra och det kommer det att bli.


Jag funderar ganska mycket på det här med den påstådda växthuseffekten. De lärde säger att det är fara på färde, så då måste man väl lita på dom. Men ingår extrema kalla och snörika vintrar i den teorin.

Infödingarna här, det vill säga Skåningarna, påstår att den här vintern och förra vintern är extrema på Österlen. En normal vinter, menar dom, är snö någon vecka som sedan försvinner för den här delen av Skåne. Tidigare vintrar som vi bott här bekräftar vad de säger. Men det kanske är en följd av växthuseffekten som vi upplever just nu. För i dag har det snöat rejält igen. Det är liksom ingen hejd på det.


Svinalängorna går här på våran eminenta biograf. Vi pratade om att gå och se den i morgon kväll. Vi fick kaffebesök i dag på eftermiddagen. Några vänner kom förbi av ren nyfikenhet för att se rummet. Ja, de var deras egna ord, så jag pratar inte bakom ryggen. De kanske hänger med på bio i morgon kväll. Det är faktiskt kul att vara några stycken som ser en film ihop. Efter filmen kan man ta en fika och diskutera filmen. Som en bokcirkel, eller nåt.


I kväll blir det lugna gatan då vi nästan hela dagen hållit på med flyttkarlsjobb och fuskat lite inom snösvängen vid två tillfällen. Så det blir väl burken då. Nobelkonsert från Oslo vill frun titta på. Så då blir väl det då ! Beror lite vad det är för artister för min del om jag kollar hela tiden.


Ha en trevlig Fjärde Advent i morgon.

    

**************

***     *****

**         *


Av Åke Johnson - 17 december 2010 19:18

Så, äntligen är rummet klart. Resultatet blev riktigt bra, om jag får säga det själv. Å det får jag för det är ju jag och min enväldige domare som ska bo här.

Golvet kom grannen och gav mig goda råd med + lite hjälp. Ja det blev faktiskt ett lyft. Vi bestämde oss på slutet av renoveringen att golvlisterna skulle bytas ut till vita lister. Det var nog tur att vi gjorde så. Hade sett lite märkligt ut med de gamla gulbruna.

 

För övrigt så har det snöat hela dagen i dag också. Men det är ingen idé att klaga. Snömoppen gjorde två rundor i dag också. Tur att du finns i min ägo.


Trevlig Fredag förresten och snart fjärde advent. Nästa vecka julveckan.


    

 ***********

***   ***  ***

Av Åke Johnson - 16 december 2010 18:45

I dag så kom det ett sånt hiskeligt snöoväder igen. Det bara vräker ned. Fram med snömoppen blev det nu mot kvällningen. Det ska tydligen hålla på ända till sent i natt. Vi får se om ytterdörren går att öppna i morgon bitti.

Barnen fick åka hem från skolan efter två timmars lektion i dag. Grannen kom hem från sitt jobb tidigare än vanligt. Kung Bore håller greppet.


Golvet har jag börjat med. Det ska bli skönt när allt är klart.

    

 ****   ****

*************

*************

Av Åke Johnson - 15 december 2010 19:00

Tapetseringen är klar.

Nu ska golvet läggas. Jag håller nog tidsschemat.


    

          **

Av Åke Johnson - 14 december 2010 20:58

Ingen har väl undgått terrordådet i Sthlm. Flera bloggar vitnar om händelsens avsky.


Det jag blir så förundrad över är hur dessa människor är funtade. Fanatiker in i döden och människorna runt omkring betyder inget. Konstigt hur människor kan bli.

Jag tror nämligen att alla människor föds goda. Oavsett vilken religion man har.


Stackarn jävlar som tror att de kommer till paradiset.


  

Av Åke Johnson - 13 december 2010 19:28

Som sagt arbetslusten finns kvar. Resultatet blir ”nock” bra, som de säger på skånska, om jag får säga det själv.

Taket stryket en gång, de ljusbruna snickerierna börjar att bli vita och väggarna är grundade en gång.

Jag har fått lära mig att spacklade väggar ska grundas med grundfärg så att tapeten sedan blir slät och fin. Det här med grundningen hade jag ingen aning om tidigare. Men, man lär sig så länge man lever.

För övrigt så är det kallt ute och det har kommit lite snö på eftermiddagen.

   

      

                       ***

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards