Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 21 oktober 2010

Har jag funderat klart ?

Av Åke Johnson - 21 oktober 2010 15:14

Nej, det är en hel del som ska paras ihop när man eventuellt ska renovera.

Allt inom ramen för kostnadskalkylen som är uppsatt. Bara en sån sak som tapeter. Vi kollade på några tapeter i går. Allt som föll i smaken kostade mellan 450 till 500 kronor rullen.

Jag har ingen större erfarenhet av tapetkostnader från förr och nu. Alltså många år sedan jag tapetserade senast. Tjejen i färgaffären sa att en rulle fick man ut fyra våder av, den som kostade 500 kronor. Det kostar om man ska ligga på topp, var det någon som sa.


Tidigare uppfräschningar har skett med färg och pensel här i kåken. Men då har underlaget varit så beskaffat att man har kunnat måla väggarna. Men vardagsrummets befintliga tapet bedömer jag måste bytas ut och kommer inte att bli snygg att måla på. Ja, ja det är många moment man måste tänka på.

Vi tittade på golv också. Det återigen tycker jag håller ett förhållandevis bra pris. Men, så har jag nyligen lagt ett golv i köket och kan på så vis jämföra priset.


Vi bor i ett 80 tals hus. Ni vet alla snickerier var ljusbruna på den tiden. Jag kommer ihåg att man tyckte det var snyggt då, men knappast nu, eller.... ? Så det blir att måla snickerierna också om rummet ska göras om.


Efter en kall natt skiner solen så vackert i dag.

Pepsi har varit hos oss i dag. Vi har varit hundvakt. Hugo blev så glad när Pepsi kom hit. Det var bara det att hon hade just avslutat ett löp, enligt hennes matte. Men det vet i sjutton om det var helt avslutat. Hugo blev som en Hero de första timmarna sedan somnade båda vovvarna av ren utmattning.

Det var inte lätt att vara i Hugos kläder denna dag. Han ville så mycket men blev avvisad på det bestämdaste hela tiden. Stackars Hugo. Men vi fick verkligen jobba denna Torsdag som hundvakt.

 

Nu blir det intensiva dagar i partiarbetet framöver. Vi måste få till en majoritet som kan styra kommunen de närmaste fyra åren, det är hög tid nu.


    

 
 
Sanna

Sanna

21 oktober 2010 19:11

Jo det kostar ju på om man ska få fint men jag tycker faktiskt Rustas tapeter inte alls är så dumma med ca 280 kr/rulle som vi gett.
Till en tapetaffär skulle jag nog inte gå eftersom de är allra dyrast på sådant här ju.

Klart det ska vara tapetserat i ett vardagsrum och vad man sedan gör med andra smårum spelar mindre roll men huvudrummet ska ha tapeter tycker jag. Vi målade TV rummet men det blir inga fler rum så och tycker det känns äckligt att ta på väggen. Helst vill jag ha avtorkningsbara tapeter och de brukar vara lite stabilare än rena pappersrullarna.
Oj det blev mycket om det här.

Stackars Hugo och det blev väl en skjuts med testosteronet idag då. hehe
Jättefina vovvar på bilden.

Ha det bäst!

http://www.sancha.bloggplatsen.se

 
Tintin Belisida

Tintin Belisida

21 oktober 2010 22:47

Skulle ju kunna vitsa till det och säga att det verkar vara en hel del som "är på tapeten" just nu. Lycka till!/ Så ditt/ert hus är så pass nytt. Det hus mina föräldrar bor i blev inflyttningsklart 1973 och i mitten av februari flyttade vi dit./ Jo, blommorna är utomhus./ Passar på att önska en riktigt trevlig helg.

http://elisannw.bloggplatsen.se

 
Oldmolly

Oldmolly

22 oktober 2010 11:09

Ja, det är både dyrt och roligt att renovera, men ack så jobbigt.
Nog bättre att det får kosta, om man då får något man trivs med, än att man får stå ut med något som är "så där" en massa år.

http://oldmolly.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Titti

22 oktober 2010 17:46

Här hemma gick FP ihop med de röd-gröna och skapade majoritet. Till M´s stora förargelse. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards