Skånepågen, politik och annat.

Alla inlägg under september 2010

Av Åke Johnson - 10 september 2010 11:31

 

Som det ser ut just nu , 50,5% Alliansen, 42,2% för de rödgröna.


Är det bra eller dåligt ? Frågan ska nog inte ställas så kanske och framförallt inte till mig, fast det är ju jag som skriver det här. Vad jag tycker, det vet ni som följer min blogg.


Men vad blir konsekvenserna om Alliansen får fortsätta fyra år till ?


Fortsatt ökade klyftor i vårt samhälle.

Vård och omsorg kommer att halka efter ändå mer.

Statliga företag kommer att säljas och privatiseringspolitiken kommer att fortsätta.

Skattesänkningar med lånade pengar mm, mm.

Större otrygghet på arbetsplatserna.

Trygghetsförsäkringar i form av A kassa, bra sjukförsäkring o s v kommer att nedmonteras ytterligare.


Jag har skrivit tidigare att detta val är ett vägval hur landet ska regeras de närmaste fyra åren. Nog så sant.

Men det är bara att konstatera att över 50% av väljarna (enl denna mätning) tycker att detta är bra.


Min egen reflektion är enl följande.

De som har arbete har slutat att fundera över att de själva möjligen kan bli arbetslösa, sjuka eller bortprioriterade från arbetsmarknaden. Att de en gång också ska bli gamla och kanske måste uppsöka sjukvården eller äldreomsorgen. Vad betyder en extra 500 hundra lapp då i plånboken medans de hade jobbet kvar, med denna politik som Alliansen har.

Solidariteten mellan människorna i det här landet har försvunnit. Vad kan det bero på ? Ja inte är det vänsterblockets fel i alla fall. Att avstå för egen del för att en medmänniska ska få det lite bättre som har det sämre. Det kallar jag solidaritet.

Mentaliteten, sköt dig själv och skit i andra, har växt i Sverige. Fyra år till med Allianspolitik kommer att förstärka påståendet.


Ingen har väl undgått skandalen på demensboendet i Piteå. Nerdragningen i sjukvården är ju total. Det säger väl sig själv att finns det inga pengar så kan man inte anställa.

Om det erfordras sex personal och man har tre. Inget bra jobb kan utföras och resultatet blir katastrofalt. I det läget prata om skattesänkningar. Det är en skymf mot de gamla som byggt det här landet. Är det så ni 50% vill ha det när ni blir gamla. Lycka till då.


Men än är inte slaget förlorat. Lite mer än en vecka kvar.

Vi som fortfarande tror på ett solidariskt samhälle jobbar vidare i valrörelsen fram till den 19 September för ett rättvist och mänskligare samhälle.


Nu är det dax för mer valarbete, vi hörs.  


  

Av Åke Johnson - 9 september 2010 16:59

 

I dag har det varit full fart med valarbetet.

Med i gruppen denna dag var personer som kandiderar till Region samt Riksdag också.

Dagens aktivitet var hela kommunen. Det vill säga större byar i kommunen och inte bara tätorten.


Alla partier var verkligen på alerten i dag. På torget i tätorten fanns Moderater, Vänsterpartister, Miljöpartister och vi Socialdemokrater i en ända stor klunga som stod och delade ut material. Vi hann också småprata med varandra och hade faktiskt riktigt trevligt.

I morgon och på Lördag fortsätter valarbetet. Sedan är det slutspurten veckan efter.

När sedan Söndagen den 19 kommer, själva finaldagen, då delas valsedlar ut vid vallokalerna. Sedan är det bara att vänta och se.


  

Av Åke Johnson - 8 september 2010 11:03

MEN FÖRST, bilden i gårdagens inlägg är från en teater, som en liten hjälp.


Sommaren har väl varit jättefin. Den här sommaren har vi utnyttjat husvagnen ganska mycket. De gånger som SMHI pratat om regn så har vi varit på annan ort. Det betyder att när vi bott i husvagnen så har vi sluppit regnet. Inte alla gånger, men mestadels. Vi har kört ganska långt också. Det blev ca 350 mil allt som allt. Men ack så mycket fint vi sett av vårt vackra land.

 

Många nära och kära har vi träffat denna sommar. Vi har även fått besök hemmavid också. Det är väl så en sommar ska vara. Varmt har det varit så det förslår. Men jag klagar aldrig på värmen. Det jag möjligen klagar på är att sommaren är för kort. Men det är jag säkert inte ensam om.

 

     

     


Blomsterängen i pallkragen blev en hit. Dekorativt om man gillar olika ängsblommor. Vi har ju inga möjligheter att ha en riktig blomsteräng så den här lilla kompromissen kan jag rekommendera. Nu har blommorna fröat av sig och till nästa säsong kan jag så i lite mer av blåklint och ringblommor som det var lite tunt av i den blandningen jag köpte.


Tyvärr blev det ingen jätte sommar för våra rosor. Kan bero på för dålig vattning medans vi var borta, under den varmaste perioden.

     

     

     


Men är sommaren slut nu ?

Jag tycker nog det, trotts att solen värmer just nu och tempen i solen är mot 28 grader plus. De kalla nätterna kom lite tidigt i år, tycker jag. Någon frost har vi ännu inte haft men väl ner mot + 5 grader har det varit.


Nu kan jag bara hoppas på att den kommande vintern inte blir som den förra. För snö gillar jag inte även om jag får erkänna att det Skånska landskapet även är vackert i vit skrud.


Nä, nu ut i valarbetet, det är ju val snart, men det vet ni ju redan.


  



Av Åke Johnson - 7 september 2010 09:58

Många lokaler i vårt land, så kallade offentliga lokaler, teatrar, biografer, konsertlokaler o s v brukar oftast vara utsmyckade med olika konstverk.


Här nedan ser du en sådan utsmyckning. Men i vilken stad finns den här lokalen ?

En liten tävling så här mellan alla politiska inlägg.

(spärren är på och svar kommer i slutet av veckan)


   

    

Av Åke Johnson - 5 september 2010 22:42

du klarade utfrågningen med utmärkt beröm godkänt i SVT 1 i kväll.


Jag gillar den typ av politiker som har en åsikt i en fråga och står också för den. Även om han är tvungen att kompromissa i det rödgröna samarbetet. De får ju de andra också göra, naturligtvis. Men han talar om vad han tycker, även om han inte får något gehör, det är hans styrka.

Av Åke Johnson - 5 september 2010 11:48

 

Nu har valarbetet kommit igång på allvar.

Valsedlarna är på plats för de som vill förtidsrösta. Valmaterial delas ut på gator och torg. Ja, allt det där som vi är vana med att se och uppleva inför ett val.


Men jag kan inte låta bli att undra, är det inte dax att göra en radikal förändring i arbetet runt det så kallade valarbetet. Allt arbete med att gå och dela ut valmaterial i brevlådor o s v. Är det ett effektivt sätt att sprida budskap. Går materialet direkt i sopkorgen hos folket, eller läser man verkligen först. Ja, man kan naturligtvis spekulera. Men ändå, på något sätt måste budskapet ut.

Vissa menar att kontakten, öga mot öga är det viktigaste. Alltså t ex. gå och knacka dörr och lämna på så vis budskapet. Eller kontakten i valstugan.


När valarbetet i USA gick av stapeln när Obama blev vald har nog många förståsigpåare sneglat på.

Deras arbete blev ju uppenbarligen framgångsrikt. Med telefonsamtal till väljare, SMS, dörrknackning o s v.

Vi i Sverige har nog tagit efter en hel del av detta. Kanske något nytt här som inte hänt förut i tidigare val.


Men jag personligen är lite trångsynt så jag tror fortfarande att det är politikens innehåll som räknas. Men det är klart, för den som inte vet eller orkar ta del av all information som ges, de måste ju också bli insatta. Budskapet måste komma fram på något sätt.

Att TV mediet har stor kraft, det vet vi, oavsett om det är politik eller annat. Vi har ju nu mer också lite av personval. Det gäller att se bra ut i TV rutan.

Då må hända det politiska budskapet ändå har en underordnad betydelse.


Det kanske är som i TV barndom.

-Vem ska damen rösta på, sa reporten.

-Jag vet inte så noga, sa damen, men det blir nog han som är så söt och stilig, fortsatte hon.

Bertil Ohlin, var svaret.


Ha nu en skön Söndag, för solen skiner ju.

  


Av Åke Johnson - 4 september 2010 10:38

Nu avlöses den ena opinionsundersökningen efter den andra. Men genomgående är ändå att det är jämnt i alla undersökningarna.

Jag är väl ändå av den åsikten att man får ta dessa med en nypa salt. Men det är nog ändå så att jämnt kommer det att bli.

Orosmolnet är Sverigedemokraterna. Just den här mätningen jag kollar på så sitter de i Sveriges Riksdag. Men va f.n,  vad ska de där att göra. De oroar bara stabiliteten i den parlamentariska ordningen som erfordras i Riksdagen.


Men kommer de in, efter den 19 September, så är det självklart så att X antal medborgare har röstat på dom. Hoppas för allt i världen att de förstår vad de gjort och tar konsekvenserna av deras handling.


Apropå en nypa salt.  

En film med namnet Salt hade premiär i går. Med bl a Angelina Jolie, en riktig actionfilm enl trailern. Den ska i alla fall jag gå att se, på tal om något helt annat än opinionsundersökningar.


  


Av Åke Johnson - 3 september 2010 09:55

Varför inte !   

  

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20 21 22 23
24
25 26
27 28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards