Skånepågen, politik och annat.

Alla inlägg under augusti 2010

Av Åke Johnson - 11 augusti 2010 20:44

Timmernabben en ny idyll för mig. Mycket kultur i den byggden och så vackert den ligger invid Kalmarsund.

Lunchen intogs på en mysig restaurang vid hamnen i Oskarshamn. Lunchbuffé. Ät så mycket du vill, stod det. Å det gjorde jag.

I morgon ska vi en sväng till Kalmar sedan bär det iväg till Halmstad.


Vi hörs.


    

Av Åke Johnson - 10 augusti 2010 17:30

Resande hjul är väl mera korrekt. Nu har vi kommit till Timmernabben. Kul att komma till en plats som jag aldrig varit på tidigare. Campingen som jag hört så mycket om blev verkligen till belåtenhet.

Tur med vädret har vi också.

Fick en jättefin plats ca 15 m från stranden. Ja, bättre kan det inte bli.


Vi hörs.


    

Av Åke Johnson - 9 augusti 2010 13:01

Som jag berättat om tidigare så har jag lagt om kosten. Måhända lite felplanerad med tanke på sommaren och lite utflykter med husvagn och middagar hos släkt och vänner. Men va fan, det ska ju göras och det var bara att köra igång.

Första kollen på vågen gjordes efter ca en månad – 5,5 kg. Sedan dess har det blivit några besök hos släkt och vänner och då går det ju inte att sitta och bita ihop och tacka nej till allt som bjuds.

Nä, som utgångsläget var 10 kg ner och det får ta den tid det tar. Men jag tycker att det gått bra.

Min naturdiet som jag intar två ggr varje dag funkar. I regel på morgonen och till lunch. Pulvret uppblandat med två eller tre dl vatten ger mätthetskänsla. Det är min räddning.

Jag ska ställa mig på vågen efter den här husvagnstrippen som vi ska göra nu i veckan.


Är det inget som jag saknar i vardagen när det gäller mat ? Jag har ju uteslutit potatis, ris, pasta och bröd.

Jo, jag måste nog erkänna gott bröd. Mjukt härligt bröd med olika ingredienser. Helt enkelt en härlig macka med olika pålägg på.

Potatisen, riset och pastan kan jag vara utan och ersätter dem med olika grönsaker i alla dess former.

Jag är ingen salladsälskare men med lite olika såser av kalorisnålt innehåll så går det ner det också med välbehag.

Hittills har det gått bra. Jag tror inte att jag gått upp något under sommaren, snarare ner, trotts härliga middagar hos människor som vi besökt.


Men resultatet kommer om någon vecka. Då är det upp till bevis. Vågen kommer inte att ljuga, det är ett som är säkert.


    

  :::: = duggregn.

Av Åke Johnson - 8 augusti 2010 15:36

Det regnar denna Söndag. Äntligen, höll jag på att säga och sa det också. Regnet är verkligen behövligt. Bristvara denna sommar.

Som vissa vet så är jag beroende av fint väder då jag ska göra saker ute. Jag kan inte förlika mig med, ”finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder”. Men denna dag var inte planerat för någon speciell uteaktivitet mer än rengöring av husvagnen ut och invändigt. Den utvändiga blev med automatisk spolning, skulle man kunna säga.


Det blir ytterligare en husvagnstripp i nästa vecka. Vi är bjudna till två ställen. Kalmar och Halmstad. Piffigt värre. På var sin sida av landet. Men det är klart det går. Avstånden är inte så jättestora ändå.

Först till Timmernabben där jag aldrig varit tidigare. Sedan Kalmar och därefter Halmstad. Timmernabben bara för att jag hört talas om Caravan Clubs camping där. Ska bli kul att se hur den är. De övriga blir bara besöksadresser så att säga.

Vagnen är packad. Vi kör Tisdag morgon.


I morgon är det upptakt på valrörelsen här lokalt. Då ska tankar smidas, människor aktiveras och arbetsuppgifter fördelas. Det är nu grovjobbet börjar så smått.


Läste att Alliansen leder knappt över de rödgröna just nu. Ja det lär bli ganska hårt innan det är slutspekulerat den 19 September. Men det har man sagt länge nu, ett jämt val mellan blocken. Onekligen är det spännande.


Lokaltidningen här intervjuar människor inför valet. Har gjort det ganska länge. Det som slår mig är att yngre människor verkar så likgiltiga för politiska frågor. Men så kanske det alltid har varit. Eller kan det vara så att arbetslösheten bland de yngre har passiviserat dom ?


Medans det regnar ute nu hoppas jag att kommande vecka blir vacker och solig. För som sagt, fint väder gör resandet, landskapet bra mycket trevligare.

      

         /////

Av Åke Johnson - 7 augusti 2010 22:06

Sug på rubriken, helgdagskväll ! Nja, jag är varken 80 år eller djupt religiös. Är det inte ett gammalt uttryck.

Hur som haver så har vi haft goda vänner här i kväll på middag. Det var, vi kan kalla honom Kurre, som myntade ordet helgdagskväll. Han är inte 80 han heller eller däröver. Vad han menade var att det blev en fin början på helgen.

Men börjar inte helgen på Fredagskvällen nu för tiden? Det var länge sedan jag hörde ordet helgdagskväll i det här sammanhanget.


      

                       ///

Av Åke Johnson - 6 augusti 2010 18:03

I går var Pepsi här hos mig. Då hade vi kul må ni tro. Hon var här hela dagen.

Hennes matte skulle golfa. Ibland är hon med, men just i går skulle det bli en lång

golfrunda så hon var hos oss. Hoppas det blir flera golfrundor.


Nu säger husse att han ska se på DN galan. Precis som det skulle va nåt.

 

    


Av Åke Johnson - 4 augusti 2010 22:09

Det är många som påstår att årets val är ett ödesval. Innebörden med öde vet jag faktiskt inte. Men ett vägval skulle jag hellre vilja kalla det.

Ett vägval i den bemärkelsen att vill befolkningen ha fortsatta klassklyftor eller mera en solidarisk politik.

Den sittande högeralliansen, den utmanande rödgröna koalitionen går båda till val på att värna jobben. De rödgröna säger t o m ”jobben först”.

För att utkristallisera skillnaderna mellan blocken får man gå djupare ned i partiprogrammen. Detta ska jag inte göra här.


Valrörelsen har börjar för länge sedan. Valet, tycker jag, står mellan två synsätt. Det är inte svårare än så.

Högerallians syn på samhället har vi ju fått ta del av sedan deras valseger 2006. Tycker man det är ok så ska man naturligtvis fortsätta att rösta på dem. Men, tycker man att samhället har blivit mindre solidariskt, klassklyftorna har blivit större, arbetslivet hårdare, ja då finns det andra alternativ.

Vänsterblocket med Socialdemokraterna som det största partiet, går i god för alla människor. Ingen ska behöva bli utförsäkrad p g a att antal dagar är slut, trotts att man fortfarande är sjuk. Detta är bara ett ex på skillnaden. Solidariteten måste få ett större utrymme i besluten för en human politik.

Som sagt, vägval, är nog mera rätt att kalla årets val.


I debatten pratar man mycket om ledarskap. Ett bra ledarskap. Socialdemokraterna har historiskt haft starka ledare. Branting, Hansson, Erlander, Palme, Karlsson, Persson. Alla stadsministrar och partiordföranden för arbetarpartiet Socialdemokraterna.

Mona Sahlin ett oskrivet kort som stadsminister men inte som politiker och nu mer ordförande för Socialdemokraterna. Ge henne en chans att visa vad hon går för.


Många är emot personval, andra för. I Sverige röstar vi på ett parti och partiets program. Vi har numer också möjlighet att kryssa för namn på valsedeln. Den möjligheten har vi, varken vi vill eller inte.


Min önskan är att alla röstberättigade går till valurnorna den 19 September. Det är den dagen då jag, den lilla människan, har makten i min hand. Den rättigheten tycker jag ingen ska missa.


Vi ska gemensamt se till så att vägvalet blir rätt för oss som bor i Sverige. För det jag sagt tidigare kvarstår :

Sverige är ett fantastiskt land att bo i.

    

Av Åke Johnson - 3 augusti 2010 13:10

Ängsblommorna som jag sådde i våras i pallkragen blev verkligen till belåtenhet.


Jag har ju visat några bilder tidigare här på bloggen. Nu i Augusti är det inte så många

blommor kvar förutom fröställningar. Men några eftersläntrare finns det allt.

Kommer säkert att fortsätta med blomsteräng i pallkrage nästa säsong också. Här några makrobilder på några blommor.


Hör ni, ny omröstning här till höger som jag tacksamt mottager ert deltagande i. Ämnet är ju aktuellt.


 

      

           //


Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards