Skånepågen, politik och annat.

Alla inlägg under juli 2010

Av Åke Johnson - 5 juli 2010 16:00

Vi var hundvakt här om dagen, eller rättar sagt Hugo hade sin kompis här.

Det är en fröjd att se dessa vovvar leka. Jag blir förundrad varje gång. Eller rättare sagt, jag blir förundrad att de aldrig gruffar med varandra trotts att de nu mer är könsmogna. Hugo är snart 15 månader och Dino 13 månader.

De pratar verkligen med varandra när de springer omkring och när de brottas med varandra. De nafsar, men aldrig hårt. De märks att de har omtanke med varandra.

När Dino kom till sin familj var han och Hugo lika stora. Men nu är Dino dubbelt så stor. Men det fixar Dino genom att lägga sig och Hugo får klättra hur han vill på honom, som det ser ut.

Vi kan träffa tikar på promenaderna, inte en tillstymmelse till rivalitet.


Jag är lite konfunderad över detta egentligen. För i början hade vi Hugos bror också, men det gick inte alls. Kanske den här lilla ålderskillnaden på 2 månader gör sitt, eller att syskonkärleken blev till rivalitet. Men det kan ändra på sig kanske. Vi får väl se framöver. Men vi som hundägare tycker detta är toppen med denna hundvänskap. Det är en fröjd att se dom i aktion.

    


Av Åke Johnson - 4 juli 2010 08:18

Ni kanske kommer ihåg att jag skrev om att jag hade bestämt mig för att gå ner i vikt. Den 14 Juni tog jag beslutet och i dag är jag 5,3 kg lättare. Inget att skryta med, jag har ju bestämt mig. Målet är 10 kg.

Det har gått riktigt bra. Liten uppoffring är det nog allt emellanåt men i det stora hela har det gått smärtfritt. Magen varken skriker eller värker efter mat.

Jag är också medveten om att nu kommer det att gå långsammare med viktminskningen. Varför det är så vet jag faktiskt inte.


Det jag har bojkottat är potatis, ris, pasta och bröd. Jag äter en gång om dagen och däremellan äter jag frukt. Morgon och lunch kosttillskott.


Under den här tiden så har vi varit bortbjudna tre gånger på härliga rätter som äggakaka, grillat och någon typ av kycklingrätt. Jag lät mig väl smaka alla tre gångerna. Inget dåligt samvete för det. Nä viktminskningen ska tas på lång sikt. Ingen tidspress här inte   .


Jo jag glömde en sak. Kaffet har jag skippat, dricker te i stället. Jag tycker att te mättar mer än kaffe. Kan vara inbillning, men vad gör man inte för viktminskningen. Men någon teceremoni har jag inte utan låter tebladen svälla ordentligt så det blir starkt och en aning beskt.

    


Av Åke Johnson - 3 juli 2010 10:06

Ja visst var det äggakaka. Men det kunde ni redan, det vet jag. Grattis Sanna och Gladan som kunde svaret.

 

Här kommer beskrivningen hur man gör, till er som kanske inte vet.





  1. Häll mjöl, salt och socker i en bunke. Vispa i äggen och rör tills det blir en jämn smet. Häll sedan i mjölken under omrörning.

  2. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i en klick smör. Häll i smeten. Vänta tills det bildats ett lager i pannans botten och längs kanterna, cirka 1/2 cm.

  3. För in den stelnade massan mot pannans mitt med en stekspade. Upprepa med jämna mellanrum tills hela smeten stelnat.

  4. Vänd äggakakan i luften med hjälp av ett fat. Stek 1-2 minuter och vänd kakan igen.

  5. Stjälp upp kakan på ett serveringsfat. Stek fläsket. Inget extra smör behövs tillsättas då fläsket är fett i sig självt. Lägg fläsket på äggakakan och garnera med lingon och hackad persilja. Servera med en skål rårörda lingon

För övrigt då ? Värmen består till glädje för oss människor som älskar sommaren.

Ha en skön helg nu.

 

PS Hugo är hundvakt i dag. Dinos matte och husse är på konfirmation. Gissa om här ska lekas. DS

Dino.

    

Av Åke Johnson - 2 juli 2010 15:11

I lokaltidningen här i vårt område så håller man på att intervjuar folk inför valet.

Frågan som ställs är, ”Vilken fråga är viktig för dig i kommunalvalet”. Kommunerna som det gäller är, Skurup, Sjöbo, Tomelilla, Simrishamn och Ystad.

Tidningen frågar ung som gammal, man som kvinna. Jag har försökt att se någon ev trend i svaren. Men det är ganska svårt, för skillnaderna är ganska stora mellan kommunerna, både till folkmängd och yta och framför allt vad som den enskilda kommunen ligger.

Men ett svar som återkommer i enkäten är ”jobben”. Alltså jobbpolitiken tycker de tillfrågade är en viktig fråga. Hur kommunpolitikerna arbetar med den frågan och gör det möjligt för invånaren att kunna få jobb på hemorten.

Svaren skiljer sig ganska mycket också mellan ung och gammal. Men, det är väl ganska naturligt att en ungdom inte bryr sig så mycket om äldrevården och den äldre bryr sig inte så mycket om det finns aktiviteter för de yngre.

Men det är ju ändå helheten i partiernas valmanifest som kommer att avspegla hur just partiet kommer att agera om de får väljaren förtroende.

Ett svar som jag läste var, ”bygga ut ridvägarna”. Undrar vilket parti som kan tänkas ha det i sitt program. Knappast något parti skulle jag tro. Kommunerna har nog fullt sjå med viktigare frågor än ridvägar.


Det har ju visat sig att många röstar olika i Kommun och Riksdagsvalet, även om jag har lite svårt att förstå varför.

När det finns  



Jag tror fortfarande att jobben, välfärden och invandrarfrågorna är huvudnumren i årets val.

..................................................
..........................................


Det var ett tag sedan jag gjorde en liten tävling.

Men här kommer en.


Vilken maträtt ?


Ingredienser

Portioner: 4

Tid: 35 minuter

16 skivor rökt fläsk
smör
8 ägg
8 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 msk socker
1/2 msk salt


    

OBS !  spärren är på.



Av Åke Johnson - 1 juli 2010 14:48

Så är det enligt agendan och så är det i verkligheten också åtminstone här på Österlen.

Det är också nu rosorna börjar att visa sitt vackra yttre, rosornas tid med andra ord.


Min lilla blomsteräng blir finare och finare för varje dag. Den ena blomställningen efter den andra ger härliga färger i pallkragen.


Men vi kan konstatera att Skånes flora är mycket sen i år. Ett normalår skulle alla Rododendron vara utblommade den här tiden. Men så är inte fallet.

De som sitter inne med kunskapen säger att mellan 2 till 3 veckors försening är det på allt. Det har vi nog att tacka Maj månad för som var kall och regnig.

 

    

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards