Skånepågen, politik och annat.

Alla inlägg under juni 2010

Av Åke Johnson - 23 juni 2010 10:32

I dag blir lite av en lugnets dag. Resetältet ska rivas så att vi kommer iväg i skaplig tid i morgon bitti. I morgon ska vi resa hem till gräsklippning och kanske rent av blomvattning.


Innan vi lämnar den västra sidan av Skåne så ska en släkting få ett besök, som har lovat att bjuda på brunch. Det tackar man inte nej till.


Sedan så har vi midsommarafton. Redan mitten av sommaren. Att tiden går fort, ja det vet jag allt. Men att det snart ska bli mörkare tider, kortare dagar o s v det är mig lite främmande då den så kallade sommaren inte kommit igång riktigt ännu. Nä bättre upp sommaren !

    

Av Åke Johnson - 22 juni 2010 18:29

Vaknade åter till en dag med sol.

Vi åkte runt på Hallandsåsen och botaniserade på småvägar i dag också.

Men före det var vi till Ljungbyhed och Spången och åt lunch. Spången som fortfarande lever på filmen Kalle på Spången, men Edvard Persson.

Varje gång jag varit där så spelas Edvard Perssons gamla melodier.

God mat har dom i underbar Gästgivargårds miljö. Om någon inte varit där. Åk dit, om ni har vägarna förbi. Det är det värt.

Eftermiddagen avslutades på Café Utsikten en bit upp på åsen från Båstad är också ett måste för mig när jag är i Båstad.

Kvällen då, blir nog en fotbollsmatch i kväll igen.


Vi hörs.

      

Av Åke Johnson - 21 juni 2010 15:44

I dag blev det en tur på småvägar över åsen (Hallandsåsen) söder ut, först mot Margaretetorp och sedan vägen mot Grevie och Torekov. Torekov är en liten idyll som jag inte missar de ggr vi är i de här krokarna liksom Hovs hallar där vi åt lunch. Eftermiddagen blir en lugn tillställning i solstolen. Bad blir det inte, det kan jag lova, även om några gör det har jag sett. Men i kväll blir det nog fotboll för min del, var ju flera dagar sedan jag såg en match.

Ett besök på Willab Trädgård i Båstad är också ett måste när jag är i Båstad detta klarades också av i dag.


Hörs i morn.


    

Av Åke Johnson - 20 juni 2010 21:50

Vilken fin dag det blev i dag. Sol över Nordvästra Skåne.


Besök på Raus och Vallåkra stenkärlsfabriker samt Gyllenbielkeska Hospitalet i Kvidinge.

Dessa tre ställen kan jag varmt rekommendera om man är intresserad av stenkärlstillverkning och historia från från Karl XII dagar.


Hörs i morn.


    

Av Åke Johnson - 19 juni 2010 21:39

Ny liten TV blev det. 19 tum Samsung. Vilken bild det blev.

I dag har det verkligen regnat i Båstad. Men kvällen blev jättefin. Får hoppas på en heldag i sol i morgon.


Vi hörs.

      

Av Åke Johnson - 18 juni 2010 21:20

Vi kom till Båstad någon gång på eftermiddagen, solen lyser så fint på både onda och goda. En toppendag med andra ord.

Fick en fin plats med utsikt över Laholmsbukten, ja bättre kan det inte bli.

I morgon ska Ängelholm besökas av två skäl. Dels vill jag titta på Järnvägsmuseet som jag tidigare inte besökt och så titta på ”Gökastan”, ja Ängelholm kallas så, om ni nu inte visste det. P g a sin lergöksorkester. Ingen ting annat. Ängelholm är också en fin liten småstad på Skånska västkusten.


Det andra skälet, måste skaffa en ny TV till husvagnen. Den gamla är 10 år och har väl gjort sitt, å de hade den när jag kopplade upp och sökte kanaler. Tjoff sa det. Så var den sagan all.


Nu blir det en sån där riktig myskväll i vagnen, datorn framme, frun läser en bok och jag får ändå erkänna att jag saknar fotbollen. Men va f.n, en kväll får väl ändå gå.


Hörs i morn.

    

Av Åke Johnson - 17 juni 2010 21:46


Mötet i går kväll var givande. Så också kommentarerna av mitt inlägg i går. Spärren var på med avsikt, det var ju ett politiskt inlägg liksom detta.


Flera kommenterade inlägget vilket är glädjande. Självklart är det så att alla som tittar in till min blogg inte är sossar. Det känns också lite svårt att bemöta kommentarerna och jag har inget behov av att göra det heller utan skriver det som jag personligen tror på och det som Socialdemokraterna går till val på, dels på Riksnivå men också lokalt.


Jag skrev i går om att kursen ligger fast. Så är det !


En stark social förankring borgar för ett rättvist samhälle. Ingen ska stå utanför.


Här är några exempel från vår lokalpolitiska horisont :


Jobben.

Ungdomspolitik.

Äldrepolitik.

En kultur som ALLA kan vara delaktig i.

Ingen fritid på undantag.

Bostad en rättighet.

Vårt klimat och miljö.

(Obs! Obunden lista i prioritering utom jobben som ligger först.)


Dessa grupper har naturligtvis undergrupper i ämnet och behandlar mera detaljer. Som t ex jobben som har en stor anknytning till en bra och fungerande lokaltrafik.

Som sagt, mycket finns att jobba och kämpa för.


Ta också etablerandet av friskolar och privata sjukvårdsmottagningar. Om en friskola och en privat läkarmottagning inte ger tillräcklig vinst åt ägarna, så läggs verksamheten ner.

Vad ska elever och patienter ta vägen då ?

Jo åter till den kommunala verksamheten. Ett land utan bra fungerande kommunal verksamhet är ett land i misär.

Jag tycker att det måste vara högre krav på den privata verksamheten. Man måste spela med samma kort för att kunna jämföra.

Det går inte som det hände här nyligen. Äldreomsorgen togs över i privat regi. X antal personal togs över från kommunen och garanterades arbete i den nya organisationen. Fyra månader senare varslades 6 personer ! på grund av arbetsbrist. Dagen efter kom personal från ett bemanningsföretag. Är väl samma problem som SAS brottas med just nu. Det här kan inte vara rätt. Möjligen i högerstyrda kommuner men inte för oss som värnar om jobben i en trygg arbetsmiljö.


Arbetslinjen är viktig. Har alltid varit så. Men ordning och reda måste det ändå vara i alla lägen. Det finns otaliga exempel på ”problem” runt bemanningsföretagen. Det är något som kommande Regering, oavsett färg, måste ta itu med.


Vem ska styra vår kommun nästa mandatperiod ? Å vem ska styra Sverige ? Inte säkert att det blir samma kulör den här gången. Spännande är det och kul ska det bli att se hur det går.

 

  

Av Åke Johnson - 16 juni 2010 14:24

Kampen går vidare inför valet den 19 September. Rosen är framme i min blogg, snart upploppet, nu kör vi !  


Nu vässas geniknölarna på alla håll och kanter. Själv ska jag på ett valmöte i kväll i partistyrelsen.

Det är ju inte bara ett Riksdagsval som ska genomföras. Nä, kommunvalet är ju lika viktigt för mig som Riksdagsvalet.

Märkligt ändå, jag har bott merparten av mitt liv i borgerligt styrda kommuner, hur nu det kan komma sig, alltid varit i opposition med styret merparten av mitt liv !


Valplanen ligger fast. Bara lite finslipning som sagt. Men sedan ska budskapet fram också till alla som ska välja.

Budskapet ja. Nog så viktigt nu mer då valmanskåren verkar rösta lite hit som dit nu mer.

Men det kanske ändå är ett friskhetstecken. Man lägger sin röst där den passar bäst in på sin åsikt just nu.

För 30 år sedan skulle detta vara en omöjlighet. En fackansluten Metallare som går och röster på borgerligheten, förr var det otänkbart.


Sakfrågorna kommer att avgöra valet, ingen snack om saken. Nu gäller det för vänsterblocket och Socialdemokratin att väcka alla soffliggare och en del av kvinnorna.

Inte bara jobben gäller det i framtiden, även om jobben är en oerhörd viktig valfråga. Nej, tryggheten, solidariteten med andra, värna om rättvisa är några punkter.

Att, ensamstående föräldrar kan känna sig trygga i sin vardag är en annan.

Att, drabbas vi av sjukdom så ska sjukvården finnas där får våra skattepengar. Alltså inga gräddfiler för de med pengar och på grund av det ska de ha förtur.


Man kan tro att vårt samhälle är toppen. Vi lever i ett bra land, ingen skugga på det. Men, högervridningen har gjort att allt för många står utanför.

Jag har sagt det förut, Kapitalismen och Socialismen går inte att förena.


Nu laddar jag i alla fall för en livaktig och bra valrörelse. I Augusti, efter semestrarna körs det igång på bred front.


Jag tror fortfarande att valets frågor blir, jobben, välfärden och invandringen.


  



Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards