Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 16 april 2010

Äntligen Fredag, en av veckans pärlor.

Av Åke Johnson - 16 april 2010 16:33


Ur jordens inre.Jordbävningar flera stycken och nu en vulkan på Island. Experterna säger att detta är fullt normalt. Men för mig som lekman så tycker jag ändå att det varit många katastrofer på ganska kort tid.


Nu vet inte människorna hur de ska ta sig från punkt A till punkt B när inte flyget går. Jag begriper naturligtvis att planerade saker spolieras på grund av det här askmolnet.


Kanske detta vore ett ypperligt tillfälle att ändra beteendet betr. flyget. Är det inte så att transportera människor med flyg, är inte bra för miljön. Det här borde väl alla miljösnubbar ta fasta på och göra något av.


Jag läste någon stans att det här var Guds förbannelse till oss människor. Jordbävningar och vulkanutbrott. Den straffande Guden har sagt sitt, menar man.

Det är nog inget att grubbla på, åtminstone inte för mig. Tyvärr är det allt för många som tror på det här.

Men tänk om det är så ? Vem vet, vem har svaret ? Som sagt inget att grubbla på. Men än då, jag som är uppväxt med den förlåtande och straffande Guden. Det kan möjligen....... ? Nej och åter nej, fundera inte, tro bara.

 
ANNONS
 
Tintin Belisida

Tintin Belisida

16 april 2010 17:51

Tror egentligen inte på detta med "straff" och det har ALLTID förekommit en väldans massa och vissa delar av Jorden är "skörare" än andra. När vår guide beskrev Nya Zeelands jordskorpa år 2000 "jämförde" hon med papper. Mne hur ska man annars komma till vissa platser om flyget helt försvann? Allt kan ju vara miljöfarligt i så fall om man tänker så. Det finns ju de som har anhöriga långt borta och att åka till t.ex Australien på något annat sätt än flyg låter jobbigt. Har förvisso sett en bil med nyzeeländska registreringsskyltar vid Fridhemsplan men det är så ovanligt ändå./Jag brukar läsa om naturkatastrofer FÖRR också och det har ju hänt en del.. Det är olyckliga omständigheter att det har hänt så mycket tror jag. Är ingen "expert" men det är ju samma sak här att media rapporterar så att vi "bombarderas av intryck" hela tiden.

http://elisannw.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

16 april 2010 18:43

Jag tror också att vår moder jord är på väg att säga ifrån på skrapen!

Trevlig helg och hoppas vi slipper sitta inne p.g.a vulkanaska!

http://www.sancha.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Skånepågen, politik och annat. med Blogkeen
Följ Skånepågen, politik och annat. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se