Skånepågen, politik och annat.

Alla inlägg under mars 2010

Av Åke Johnson - 12 mars 2010 14:45

Jag tror........................


att människor glömt bort !

att människor vill glömma !

att människor vill bortse !

(vissa av oss)


Var och lyssnade på SPI s partipolitiska presentation. Ett parti som vill etablera sig i vår kommun. De finns på ett 20 tal platser i Skåne. Även i andra kommuner i vårt land.


Distriktsordföranden som presenterade programmet hade med sig några representanter från andra kommuner för att bistå honom. Själv kom han från Malmö där SPI tydligen har 2 mandat i kommunfullmäktige.


Han sa bl. a. att huvudfrågan var pensionerna. Men att partiet också var tvärpolitiskt.

Alltså inte tillhörde något block. Att de hade några andra frågor också på sin agenda för att inte bli ett enfrågeparti.

Bl. a. hade de Invandringen som en fråga, en annan sjukvården och en tredje kollektivtrafiken.


Men va sjutton, har vi inte tillräckligt med enfågepartier i det här landet.

Jag ställde flera frågor, enligt mig relevanta frågor, varav här är två av dem.

1. Har ni sneglar på Sverigedemokraternas hemsida ?

2. Hur har ni tänkt att finansiera era förslag ?


Svaren blev,

1 Nä sd har tittat på våran.

2 Nä någon uträkning av ekonomin har vi inte.


Det betyder att vi har ett parti till med liknande syn som Sverigedemokraterna.

Det betyder att vi har ett parti som lovar en massa saker utan ekonomisk teckning för sina förslag.


Detta här är för mig helt obegripligt. Hur kan människor gå och rösta på valdagen på ett sådant parti. Snacka om att splittra väljarkåren.


Mina att satser då i början av detta inlägg. Ja det tål att tänka på.


Ni som kanske inte vet vad SPI är, jo det står för Sveriges Pensionärers intresseparti.




Av Åke Johnson - 11 mars 2010 16:01

Vi lever år 2010, inte 1910 och definitivt inte 1810.


År 1810 hade storbönderna pigor och drängar. År 1910 hade storbönderna pigor och drängar. Ska verkligen storbönderna år 2010 ha pigor och drängar. Ja det tycker jag om de betalar för det.


Sverige började att förändras runt 1910. Fackföreningsrörelsen var i sin linda och Kommunalarbetetarförbundet bildades just det året. Landet förändrades från Jordbruk till Industrisamhälle.

Allt fler arbetare behövdes i industrin. Bl. a. bilen gjorde sitt intrång även om häst och vagn var det vanligaste fortskaffningsmedlet.

Bysmeden och hovslagaren fick allt emellanåt bli bilmekaniker.


Storbönderna hade blivit färre i landet. Första halvan av 1900 talet fanns många pigor i Sverige. Många unga flickor ville till storstäderna och ett sätt för dem var att bli pigor åt välbesuttna industrimän, eller högre tjänstemän.

Mat och husrum, liten lön, fria Onsdagskvällar var vad de fick. Ingen trygghet alls förekom.

Runt 1920 ändrades ordet piga till hembiträde, speciellt i städerna. Piga/hembiträde hade mycket låg status.


Under 1990 talet kom frågan upp med hushållsnära tjänster. Här vill högern ha dessa arbeten med skatteavdrag. Hembiträde finns inte längre men etablerade städfirmor står för tjänsten. Här är grunden till den så kallade pigdebatten.

För Socialdemokratin är frågan känslig. Ska högerns folk åter få hushållsnära tjänster och nu 2010 med rabatt.

Rut är bra för många. Ingen tvekan, men det ska inte subventioneras av staten.



Av Åke Johnson - 10 mars 2010 15:49

Här kommer några nya :


Livet är hårt, men orättvist.

Man har inte roligare än man köper ut för.

Man lever bara en gång och många inte ens det.

Obeslutsamhet är nyckeln till flexibilitet.

Problem är till för att skjutas upp, för att sedan glömmas bort.

Ropa inte gay förrän du är inne i häcken.

Älska din nästa, men var diskret.

Även den starke får ta i när han skiter.

Även i de lugnaste vatten drunknar man.

Av Åke Johnson - 9 mars 2010 16:04

Tidningen ni vet. Kanske inte alla vet, men det är en skvallertidning med TV programmet för en vecka.

I brevlådan i dag låg två något äldre ex. av tidningen. Det var ena grannen som hade lagt dit dom. Vi brukar byta lite tidningar med varandra. Eller rättare sagt fruarna byter tidningar med varandra. Men det är klart jag brukar nog kasta en blick i dom jag också.

Journalistik på hög nivå. Skvaller och åter skvaller. Är det verkligen sådant här som vi människor vill läsa, om kändisarnas förlovning, bröllop och skilsmässor från världens alla hörn. Inte vet jag, men uppenbarligen köper vissa tidningen.

I går kväll började Ebba von Sydow ha en serie program i SVT om det stundande bröllopet mellan Viktoria och Daniel, då blev det lite ”Se och Hör” i rutan också. Säkert gladde det några.




Av Åke Johnson - 8 mars 2010 14:16

Jag har en ny omröstning. Vore trevligt om Ni ännu en gång ville vara med

och rösta.

Nu gäller det några olika politiska ämnen.


Jag har lämnat några frågor i en ny omröstning här till höger. Här kan man ju inte få med allt. Men kan möjligen ge en fingervisning om vad som människorna som läser eller bara ögar igenom min blogg lite då och då tycker.

För enkelhetens skull håller vi oss till Riksdagsvalet. Problemet är att man bara kan rösta på ett alternativ, men vi får väl prioritera.


Tack för din medverkan i min omröstning.



Av Åke Johnson - 6 mars 2010 14:05

Solen lyser från en klarblå himmel. I luften är det någon minusgrad men i lä 5 6 7 grader +.


Vovven, matten och jag tog en långpromenad i det vackra vädret, utan kamera. Sjuttsingen också, när ska man lära sig och komma ihåg den.

Det är ju nu man ska fånga vårtecknen, för de finns.

Hörde för övrigt att våren har kommit metrologiskt sätt till Skåne.

Men, ganska mycket snö kvar är det nog ändå även om solen tär en del. Gångstråken är hala och skogen får nog vänta ett tag ännu.

Av Åke Johnson - 5 mars 2010 16:08

Man ska leva som man lär, men håller det ?


Det är väl en praxis som man är ganska enig om. För inte är det väl så att det skulle låta, ”lev som jag säger, inte som jag gör”.


Utvecklingen går framåt för alla människor. Arbetaren har fått det bättre. Arbetaren har t o m råd nu mer att åka på semester. Arbetaren kan t o m köpa sig en lägenhet, t o m en villa i dagens Sverige.


Det finns säkert arbetare som har möjlighet att utnyttja RUT avdraget. Flera av arbetarnas representanter i Riksdagen har utnyttjat möjligheten som RUT ger. RUT finns ju där för alla som vill och tycker sig ha råd.

Om jag behöver hantverkshjälp av något slag så är det väl självklart att jag ska utnyttja ROT avdraget, även om jag i grunden är emot reformen som så. Detta borde gälla RUT också, för alla.


Jag är övertygad om att alla motståndarna till högertrafikomläggningen på sin tid kör på höger sida. Alla kärnkraftsmotståndare använder säkert el från ett kärnkraftverk. Motståndare till Öresundsbron kör nog på bron när de ska till Danmark eller kontinenten även om de en gång röstade emot.


Varför är RUT ett så omstritt ämne, så kallade Pigjobb. Jo, pigjobben avskaffades i vårt land för 100 år sedan.

Den som vill ha en hushållsnära tjänst får stå för hela kostnaden tycker jag, de borde dom ha råd till och det ska inte subventioneras av samhället. I grunden tycker jag lika vad det gäller hantverkshjälp ROT. Men regeringen har tyckt något annat, så självklart skall detta utnyttjas av alla.


Jag har lämnat några frågor i en ny omröstning här till höger. Här kan man ju inte få med allt. Men kan möjligen ge en fingervisning om vad som människorna som läser eller bara ögar igenom min blogg lite då och då tycker.

För enkelhetens skull håller vi oss till Riksdagsvalet. Problemet är att man bara kan rösta på ett alternativ, men vi får väl prioritera.


Tack för din medverkan i min omröstning.






Av Åke Johnson - 4 mars 2010 15:32

Jag såg det första programmet i en serie av, ja hur många var det nu

då ? Mins inte.


Jag måste säga att han är påläst i ämnet. Finns Gud och hur många är dom. Gud alltså ?

Han har också skrivit några böcker i ämnet som jag dock inte har läst. Han är ju också teologie hedersdoktor vid Lunds Universitet, Gud be vars.


Hans uppväxt påminner lite om min, i den meningen att han kommer från ett hem med troende föräldrar. De Baptister, mina i Svenska Kyrkan.

För säkerhets skull besökte mamma även Frälsningsarmen ganska ofta, kanske beroende av musiken. Men det vet jag inte så noga.

Men vad jag vet, var att jag fick som barn gå i dubbla Söndagsskolor. Först i Statskyrkan sedan i Frälsis, men några timmars mellanrum, för säkerhets skull, kanske.


Gardell menar att han fick lära sig att det fanns en god Gud och en förmanande och straffande Gud. Det här känner jag igen.

”Akta dig så du inte får straff”, kommer jag ihåg mamma sa många gånger. Uppfostran var väl så på den tiden kanske. Lyder man inte, sköter man sig inte, uppför man sig inte så får man straff, av någon som heter eller hette Gud. Ja det var då det !


Men det är klart mycket som som man lärt som barn sitter fortfarande i. Även om distans finns. Troende eller inte, jag tror på en högre makt. Vad den makten heter har jag ingen aning om, men jag kallar den omutlig ärlighet.


Skall bli kul att följa den här serien om jag nu har möjligheter till varje avsnitt. Men det kan vara lite tveksamt, det brukar allt som oftast krocka med något annat.


Livsåskådnings och religionsfrågor är intressanta. En del av de fundament som vi alla står på i vår vardag.


Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards