Skånepågen, politik och annat.

Alla inlägg under februari 2010

Av Åke Johnson - 23 februari 2010 16:26

Vilka skidtjejer Sverige har i Charlotte Kalla och Anna Haag. Vilket lopp de gjorde, jag tycker dom gjorde en bragd. Ett silver i ett OS är inte fy skam.


Efter gårdagskvällens årsmöte var det en aning svårt att varva ned men somnade till slut.

Kl. 02.30 väckte vovven oss och ville gå ut.

 

Han har varit lite dålig i magen det lilla livet. Men han är så jätteduktig och säger till. Jag gick en liten runda och Hugo gjorde det han skulle.

Ett ljusmonster dundrade från järnvägsstationen. En snöplog på räls kom och gjorde ren spåren från den myckna snön som hade fallit under kvällen och natten.


Snabbt in igen la han sig i sin korg och det såg ut som han somnade direkt. Hussen la sig också i sin korg men somnade inte. Klarvaken. Lika bra och gå upp som att ligga å titta i taket. Man kan ju numera se OS på natten.

Slog på TV och såg några par i konståkningens isdans. Fick se de Kanadensiska paret ta guld. Jag har väl sagt att jag gillar konståkning, så den här nattens vakande gjorde inte så mycket när det var något vackert att titta på.

Av Åke Johnson - 22 februari 2010 15:43

De Svenska hockey killarna spelade bra mycket bättre i dag

mot Finland än vad de gjorde senast när jag såg dom mot Vitryssland.


I kväll blir det inget OS för mig. I kväll ska ett årsmöte att avverkas.


Av Åke Johnson - 21 februari 2010 20:33

Fredag snö och – 4,0 grader, Lördag sol och + 3,7 grader takdropp . Söndag snö – 9,0 grader. I morgon varnas det igen för snöoväder.


Ack ja, bara att gilla läget.



Av Åke Johnson - 21 februari 2010 15:49

Bravo grabbar. Vilket lopp, vilken styrka, vilken laganda, vilken solidaritet Svenska laget har.

Hellner och Olsson är ju jätteduktiga och inte att förglömma Södergren.


Det var verkligen ett känslosamt ögonblick då dessa Svenska grabbar kom i mål. Jag har nog aldrig sett dess like i mitt liv. Härligt att få uppleva detta, med tårar och en hes stämma.

Av Åke Johnson - 21 februari 2010 09:34

I går kväll blev det filmen Snabba Cash.

Jaa, vad ska jag säga. Jag har hört så väldigt mycket om filmen så förväntningarna var stora.

Jag vet egentligen inte vad jag förväntat mig, mer än en bra film. Men jag blev nog en aning besviken. Jag har svårt att motivera. Du som inte sett filmen måste naturligtvis göra det.


Ibland kan jag se en film på bio och säga ”den här filmen var så bra så den måste jag skaffa på DVD när den kommer”, för att ha den i samlingen och kunna se om lite längre fram. Den här filmen var inte än sådan.


Däremot gav den stoff till diskussion efteråt med goda vännerna som var med. Filmen gav diskussionsämnen runt kriminalitet och droger samt hur vissa människor lever i grupperingar runt Stureplan i Sthlm, så kallade Brat.



Av Åke Johnson - 20 februari 2010 14:16

Det droppar från taken, det är 3,7 grader varmt. På garageuppfarten syns stenläggningen. Solen värmer. Tanken går mot vår. Men........ ? Oskrivet är nog bäst.


Av Åke Johnson - 20 februari 2010 08:33

Snöovädret blev det inte så mycket av. Det varnades i går kväll om nattens snöoväder men här kom det inte så värst mycket. Skönt att slippa skotta hela den här Lördagen. Vi har plusgrader och slask. Tippar SMH rätt att det ska frysa på det här då blir det inte kul, kan jag säga.


Det blev en del OS i går kväll också, samt några glimtar från dubbeljakten. Grattis Anna Haag, starkt gjort.

Jag såg ishockey matchen Sverige mot Vitryssland. De så kallade experterna i TV lovprisade de Svenska laget. Märkligt tycker i alla fall jag. Men å andra sidan är jag ingen hockey expert.

Möjligt att det var ett lag, de Svenska pojkarna mötte, som var svårspelade emot. Men presterar inte Sverige bättre mot t ex Finland då åker vi på pumpen, det är jag definitivt säker på.


Tito Beltran får fotboja och Tiger Woods har talat ut för media. Ja Herre Gud. Det är synd om människan sa Strindberg.

Av Åke Johnson - 19 februari 2010 14:03

Först 2 saker.


Anja Persson, fenomenalt. Vilken tjej, vilket mod, vilken tävlingsanda.

Trotts att jag tittade, med tanke på det jag skrev i går. :-).

Tävling är tävling och den enes bröd den andres död, som begravningsentreprenören sa. Inte utan att jag satt och tyckte lite synd om Linsey Vonn. Men man är ju Svensk, så Grattis Anja.


Nu är det Fredag igen. Åter en vecka som passerat och som aldrig kommer igen. Ligger någon mörkt i orden om man nu reflekterar, kommer aldrig igen. Men så är det.


Åsså


Vad pratas det om just nu i allmänhet i min närhet. Vädret förstås och OS.

Vi Svenskar är nog väldigt beroende av vädret. Kommer ihåg en sommar i staden Bergen i Norge. Regnet vräkte ned. Frågade tjejen i Receptionen om hon hade hört någon väderprognos.

-Nej, sa hon, men det är bara Svenskar som bryr sig om det. Se det vackra här i omgivningarna trotts vädret, fortsatte hon.

Jag gick därifrån en aning nedstämd. Hur fan ska man kunna se det vackre i hällregn ?


Här pratar man om att en sådan här vinter har det inte varit sedan 1976. Sedan vi kom hit så har det i alla fall inte varit någon vinter mer än 2007 och då varade vintern en vecka. Det räcker och blir över för min del.

Men det blir säkert en vår det här året också.

Snösmältning ?

Avloppsbrunnar ?

Har bara sett en på vår gata ? Är det möjligt ? Så dax att fundera på det nu föresten, det lär nog märkas.

Lokaltidningen tror i alla fall på stora problem när vårfloden sätter till. Vårflod i Skåne ? Men än är det inte dax för det. Det snöar, precis som det nu skulle vara någon nyhet !


Biobesöket blir inställt även denna dag p g a vädret.

Så det får bli OS i kväll igen. Men det bästa är gott nog.

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards