Skånepågen, politik och annat.

Alla inlägg under november 2009

Av Åke Johnson - 23 november 2009 16:34

Den gångna helgen var vädret ömsom vin ömsom vatten. Lördagen väder var vin då, med tanke på formuleringen.

Jag höll på i trädgården med sekatör och spade i högsta hugg när jag hörde koltrasten. Många sådana fåglar sjunger lite olika på vintern och på sommaren och/men speciellt på våren. På våren så skall väl hannen imponera på honan och kalla till sig henne.

Men jag tror vädret gjorde fågeln ett spratt. Han satt på grannens hustak och sjöng för full hals. Ja, för i blodplommonträdet vågade han inte sitta. Jag höll ju på där med sekatören.

Vi har ganska många koltrastar hemma hos oss. Men så får dom goda äpplen också, det gillar dom.


Det roar oss att se att fåglarna trivs i vår närhet. Taljbollar hänger i plommonträdet, och på en annan gren ett litet hus med fröer. På så vis blir det aldrig riktigt tyst ute i trädgården.


Av Åke Johnson - 22 november 2009 09:21

Bio   

I går gick frun och jag på bio. Vi såg ”Så olika”. Vi har, som jag berättat om tidigare, en biograf i byn. Men vilken biograf. Senaste tekniska faciliteterna av allt. Ljud, bild o s v + härliga fåtöljer.

Fantastiskt egentligen för en sån här liten ”köping”. Märkligt att vi inte går oftare på bio än vad vi gör.

Men, filmen då? ”Så olika”. Helena Bergströms andra film som regissör, om jag fattat rätt. En komedi, en ganska banal historia men med bra skådespelare. Jag gillar Ingela Olsson. Hon har ”Det” och kan skådespela. Filip Sandèn, Rolf Lassgård var också med, andra favoritskådisar.

Dock tycker jag nog att hennes första film var bättre, ”Se upp för dårarna”, om man nu skall jämföra men det ska man naturligtvis inte göra.


Filmer hemma som är avverkade under veckan på DVD är ”Änglar och demoner”. Nja, även här var den förra filmen bättre, tycker i alla fall jag.

”Män som hatar kvinnor” avverkades också. Den var mycket bra och det är inte utan att jag längtar att se nästa film i serien.


Avslutningsvis ” Fyra bröllop och en begravning” på TV. Har sett den 5011 ggr. Måste vara en ren nostalgitripp om man ser den så många ggr. Men mysfaktorn är hög i den filmen.


Kommande vecka blir det allt annat en bio. Politik varenda kväll utom till helgen. Men det kan också vara någon typ av spänning och komedi i det.

Av Åke Johnson - 21 november 2009 13:26

Att hålla på med trädgårdsarbete är kul. I dag fick blodplommonträdet en klippning. Eller som det så fint heter, en beskärning. Fan vad grenar det blir. Några perenna växter skulle också få andra växtplatser. Är fasligt förtjust i att gräva. Jag vet inte varför. Men det är något visst att hålla på med jord, för att inte tala om kompost.

Nu är det bara att skaffa fram en släpkärra och köra bort grenverket på tippen.

Vilket väder vi har i dag. 17 grader varm i solen och när jag skriver det här så surrar flugorna för fullt.

Värmen slog av sig, ja inne menar jag, bra för kommande elräkning.

Nä nu blir det en långpromenad med Hugo. För det här vädret får och kan vi nog inte få ha hur länge som helst, inte den här årstiden.


PS. Värmen ute har gjort att lökväxterna börjar att synas redan invid husväggen DS.

Av Åke Johnson - 20 november 2009 23:02

Det var ett tag sedan som jag skrev i husses blogg.

Att skolan har slutat har jag nog berättat om. Du kanske undrar vad jag gör på dagarna. Jo, jag träffar en massa kompisar varje morgon. De är Flisan, Tilldra, Hubbe, Oscar och många andra. Vi har jättekul tillsammans. Husse och Matte undrar hur länge det får vara så. Kan undra varför de undrar så.

Hum, kanske det blir skillnad när jag blir större. Jag vet inte. Låt dom undra föresten. Bara jag har kul så får dom undra hur mycket dom vill för mig. Vi är ute så där en till två timmar varje morgon. Jag blir ganska trött av det, men kul har vi.

Husse väntar på ett besked för ytterligare lektioner i skolan. Kan undra vad det blir för kompisar då. Då blir det mera allvar, säger husse och ser lite sträng ut. Men vem bryr sig.


Jag har hittat en jättebra plats att vila eller sova på efter våra skogspromenader.

Husse säger att där skall det ligga lite tidskrifter å sånt på den hyllan under bordet. Men de skiter jag i. Jag tycker platsen är ganska bra vald. Så kan jag hålla reda på dom också. Min plats är i hallen annars. Jo, ja, där ligger jag på natten i alla fall.


Nä nu undrar jag vad det blir till frukost i morgon. Ja, jag menar för dom jag bor hos. Mig ger dom samma mat varje dag. Men i blad kan jag få lite leverpastej eller blodpuddingsbitar eller ett ägg. Då ni, då är det fest för mig.


Jag heter Hugo och är deras gullplutt. Hoppas det är något bra, men det tror jag.


Tass på Er.

 



Av Åke Johnson - 20 november 2009 15:33

Såg att Sverigedemokraterna nu har över 5% av väljarstödet i flera opinionsundersökningar.

Det jag inte begriper är den retorik som de etablerade partierna gör. De pratar om hur de ska agera med varandra mot sd när de väl kommit in i Riksdagen. Är det inte hög tid att försöka ändra på människors syn på sd så de inte kommer in. Eller är det så att över 5% är förlorade röster för de etablerade. Jag kan inte låta bli att tycka att det är en ganska slapp tanke.


Vi såg nu hur det gick i Vellinge. Eller är det så att de styrande i Vellinge fick krypa till korset mot sin vilja ?

Jimmy Åkesson (sd) är inte 5%. Det finns en röstberättigade Svenskar bakom siffran.


Nä sossar, moderater, centrar och vänstrar gör gemensam sak gå till verbal attack och försök få tillbaka era väljare.

Budskapet borde vara, ”Rösta på vilket parti du vill bara inte Sverigedemokraterna”.


För övrigt tror jag fortfarande att valfrågorna blir, jobben, fördelningspolitiken och invandrarfrågorna.


Av Åke Johnson - 20 november 2009 08:37

var det Fredag igen.

Av Åke Johnson - 19 november 2009 16:51


Å en sån natt den ljuvliga natt........., Bella Notte.

Den melodin hör vi bl a på julafton men Lady och Lufsen. Men den gångna natten var allt annat än Bella Notte här på Österlen.

Ett tag trodde jag att taket skulle lyfta på huset. Det ven, det smällde, det smattrade, ja alla vokabulär man kan tänka sig.

Vid ett tillfälle tittade jag ut och såg att rosenbågen hade slitits sönder. Den hölls på plats i en liten hög av den ganska kraftiga rosveden. Att gå ut och försöka fixa lite med den var lönlöst när stormen höll på. Det blev minst sagt en lite orolig natt. Tänk om... ? Ja hur mycket som helst har kunnat hända.

Märkligt nog klarade sig rosen märkte jag på morgonen när jag var ute och fixade med ett större plocke pin. Det var bara att skrota resterna av rosenbågen och slå ner en stör för att binda upp rosen till ny båge inhandlats.

Men vi klarade oss förhållandevis bra ändå. Såg i lokaltidningen att mycket hade blåst sönder på Österlen. Jag var också glad över att inte strömmen förvan, det var många hushåll som var strömlösa hörde jag.

Läste bl a att färjorna vågade inte gå in till Ystad hamn i natt. Tänk att guppa omkring på en färja i storm. Då var det nog trotts allt bättre att ligga hemma och höra stormen.


En än gång ett bevis på att vädrets makter är inget att leka med.

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards