Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 14 februari 2009

Hjärtats dag.

Av Åke Johnson - 14 februari 2009 09:29

Alla hjärtans dag, är nog säkert behjärtansvärt men en egen dag för hjärtat. För utan hjärtat finns vi ju inte.

Nu tror jag inte att denna dag har den betydelsen. Jag vet inte hur den kom till en gång. Men säkert var det någon driven affärsman som hittade på det, eller så är det något från Amerika. Något dera brukar det vara. Men som sagt jag vet inte.


Det är ju trevligt i och för sig, med vissa dagar som uppmärksammas. Men tänk om vi kunde agera som det vore Alla Hjärtans dag varje dag i stället. Inte för jag vet vad man skall göra just den här dagen egentligen. Men skickat kort till våra barn har vi gjort. Men, det gör vi lite då och då ändå.


På något vis så får jag en benägenhet att inte gilla sådana här dagar p g a alla människor som inte har någon hjärtevän (om det firas så) att ringa eller besöka.

Lika så är jag kluven till Mors och Fars dag. Det sitter kvar sedan skolåren i de lägre klasserna. De barn som skulle rita en teckning till mamma eller pappa och som ingen pappa eller mamma hade. Men på den tiden tog läraren ingen hänsyn. Ändå är det inte så förskräckligt länge sedan. Tur att saker och ting förändras till det bättre. För jag vet att så är det inte i dag.


Nåja, Alla hjärtans dag på Er nu alla bloggare. Ung som gammal. Här får Ni en liten blomma för besväret för att Ni tog Er tid att läsa mina rader. Ha en skön Lördagskväll.

 
ANNONS
 
Sanna

Sanna

14 februari 2009 13:30

Jättefin bild och visst är det väl en slingrig vacker orkidé också. Stor förbättring. Trevlig ALLA HJÄRTANS DAG önskar jag dig också. Tack för att du påminde mig. Ska maila sonen i Thailand också. :)

http://sancha.bloggagratis.se

 
GladaKatarina

GladaKatarina

14 februari 2009 14:06


Glad Valentin till dig med. Ett helgon, så klart, har gett dagen betydelse. Religionen igen. ;-) Men bakom allt är det naturens makter som styr: man trodde förr att fåglar inledde sin parningstid på denna dag.

Men du har helt rätt: ALLA dagar borde vara bemärkelsedagar då vi tänker på det som betyder något. Valentinkram!

http://gladakatarina.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Skånepågen, politik och annat. med Blogkeen
Följ Skånepågen, politik och annat. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se