Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 6 december 2008

Hört om Bloggandet.

Av Åke Johnson - 6 december 2008 10:18


I går hörde jag ett samtal om bloggar och bloggandet.


Panelen tyckte att tonen människor emellan var hårdare nu, en för bara ett år sedan.

En sa, vill man ha många besökare till sin blogg skall man slänga sig med otrevligheter, runda ord och kanske också personangrepp.

Man undrade då varför, från den som höll i samtalet ?

Svaret var lite svävande men menade att bloggare var i regel yngre människor och tonen sinsemellan är hård.

En bidragande orsak är att man slänger ur sig åsikter, fräckheter, snuskerier utan att bry sig hur det tar. Man ser inte människan bakom orden. Ju fräckare desto bättre.


Ordet solidaritet kom också på tapeten till panelen. Vad ordet betydde för var och en var individuellt men man menade att ordet var omodernt och gammalmodigt och hade ingen plats i deras värld.


Är detta en spegling av den yngre generationen undrar jag? Vart är vi då på väg?


Är detta en utveckling i en riktning som skall ta över i olika sammanhang. Där solidaritet, ömsesidig förståelse, respekt för etik o s v. är vokabulär som är omoderna och inte har någon relevant existensberättigande i dagens samhälle. Då, tycker jag synd om dagens ungdom. De måste leva i en drömvärld, en värld som inte är förankrad i verkligheten.


Nu skall väl påpekas att jag inte läser så många bloggar och inlägg i olika forum av ungdomar. Jag måste förlita mig på det som sägs i t ex ett sånt samtal jag lyssnade på i går.


Hur skall denna generation tackla problematiken inom en snar framtid då dessa skall försörja alla 40 talister.

Skall systemen krackelera bara för man inte vet vad solidaritet innebär. Jag bara undrar?

 
ANNONS
 
Sanna

Sanna

6 december 2008 19:46

Om du kikar blabd de populäraste bloggarna vara här (blogga.gratis) så ser du innehållet! Ju mera sexanknytning i rubrikerna ju mera lockar det folk. Att sedan innehållet inte är värt att ens öppna bloggen får ju stå för var och en. Jag gjorde min bedömning när jag valde denna bloggsida och är än så länge nöjd. Klart det är skoj om folk hittar till ens blogg men jag gråter inte heller om det skulle vara tvärtom. Bloggen är skriven lika mycket för mig mina anhöriga som för er därute. Att lägga upp bilder på det här sättet gör att de finns kvar även om min data ryker dessutom :) Det är synd om den lilla unga människan som tror att bloggandet är en livsstil. Det är en förgörande livsstil i så fall. Man måste ha intressen IRL också och vara från data, mobiler coh altl som tillkommit på senare år....ÅH jag får bara huvudvärk när jag tänker på hur gammalmodig jag är med de flesta prylar som finns...ha ha! Ha det gott Åke och njut av livet då du inte bloggar också. (jag tror du gör det minsann)

http://sancha.bloggagratis.se

 
Sanna

Sanna

6 december 2008 19:47

Oj nu fick du en kvällsnovell av mig!

http://sancha.bloggagratis.se

 
mj

mj

6 december 2008 22:42

Jag börjar bli uppriktigt orolig över din inställning. Det blir allt mer uppenbart att du lever i din nostalgiska drömvärd där Ni födda på 40-talet levde enligt principerna solidaritet, etik och respekt. NI ställde minsann upp på varandra och allt var som i en skimrande dröm. Dagens ungdom däremot de verkar bara hårda, kalla och farliga.
Jag har ju följt dig (inte bara genom bloggen) och kan konstatera att meningarna "det var bättre förr" och "det var minsann annat på min tid" blir allt vanligare i ditt vokabulär. "Avståndet gör en lögn" brukar man säga. Ju längre tiden går ju suddigare blir det man inte vill minnas, dess tydligare blir det man vill minnas. Det var bättre förr...det har alla gamla människor sagt. Även på din tid. Oavsett vad du väljer att skriva här så är bilden klar för mig. Du väljer att se på generationen efter dig som att de är mer egocentriska. Det finns en reklam på tv som du kanske har sett: det var bättre förr...då fick man röka över allt osv. Tycker den är riktigt bra.
Nog är det tuffare att växa upp idag, det tvivlar jag inte på. Informationsflödet ökar enormt, pressen ökar.
Men, min vän, innan du angriper solidaritet, att så "få" människor jobbar för något gott (som du har nämnt tidigare)...kolla upp lite fakta. Jämför dessa fakta mot "din" tid...jag har en känsla av att du kommer bli förvånad.

Och när det gäller det där med att ta hand om 40 talisterna...du menar INTE att systemet kommer krackelera för att folk glömt bort vad solidaritet innebär. Om du verkligen tror det så har inte bara du tappat tron på de nya generationerna, då har även jag tappat tron på DIG.

http://mj.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Skånepågen

7 december 2008 10:38


Tack för kommentarerna Sanna och MJ.

Precis vad jag skriver, att blogga ger känslor åt ena eller andra hållet.

Jag bara refererade till ett program som diskuterade runt bloggar.
Om det var bättre förr eller inte hör inte hit. Bloggen är något nytt för gemene man. Det är klart att många av den äldre generationen vet knappt vad blogg är.

Du har rätt mj dagens samhälle föder fler egoistiska människor. Det är bara att gilla läget.

 
mj

mj

7 december 2008 17:18

Vad menar du med att "om det var bättre förr hör inte hit"?
Det är ju det du talar om i ditt inlägg.
Dessutom säger du nu i ditt svar att dagens samhälle föder fler egoistiska människor...ge lite fakta på dessa påståenden, tack.

http://mj.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14
15 16
17
18
19
20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Skånepågen, politik och annat. med Blogkeen
Följ Skånepågen, politik och annat. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se