Skånepågen, politik och annat.

Alla inlägg under juni 2008

Av Åke Johnson - 14 juni 2008 08:32

I dag är det dax för match nr. 2.

Jag hoppas att det kommer att gå bra. Motståndet tror jag blir svårare den här gången. Spanien är nog både snabbare och mer tekniska än vad våra Svenska pojkar är. Men självklart hoppas jag på Svensk seger.

För övrigt så tyckte jag synd om Italien i går. Lite av ett favoritlag för mig. De borde fått vinna. Men Rumänien var duktiga, inget tu tal om det. Viva Italia.

Av Åke Johnson - 13 juni 2008 08:53

Äntligen Fredag, men vilken Fredag, jo den 13. Bäst att vara försiktig i dag, eller är det ute att tro på skrock.

Av Åke Johnson - 12 juni 2008 13:15

För mig är demokrati det viktigaste av allt i politiken. Men inte vilken demokrati som helst utan Socialdemokrati.

Alla partier i Sverige påstår att de är demokratiska partier. Det är nog rätt i den meningen att ordet demokrati betyder  “folkstyre”.  Ordet kommer från Grekiskans demos, folket, kratein, styrelse.

Därför är det så viktigt för mig att betona att jag är socialdemokrat och sympatiserar med den demokrati som just det partiet representerar, alltså inte bara demokrat.
Jag tillhör således den skara som anammar Demokratisk socialism i stället för Revolutionär socialism, alltså inget våld för att övertyga eller genomföra olika typer av reformer.

Det är väl knappt troligt att någon revolution av något slag skulle kunna bryta ut i Sverige. Men osvuret är bäst. Jag menar att ett samtal med majoritetsbeslut , måste vara den rätta tågordningen.

När man idag hör olika debatter från Riksdagen i dag 2008 (och tidigare också förresten) så menar jag att målet kan vara det samma för båda blocken men vägen till målet är olika beroende på ideologi. Det är märkligt att inte Högern och Vänstern påtalar det lite tydligare i debatten emellanåt.

Socialdemokraterna är just nu under omdaning i olika frågor. Argumenten kan inte vara det samma nu som för t. ex. 50 - 60 år sedan. Hög tid kan jag tycka. Ideologin måste inte överges för det. Tvärt emot. Nya tider, nya frågor, ny teknik o s v men ideologin består. Det vitaliserar och engagerar.

Näsbrännan från valet 2006 får inte upprepas. Om Mona Sahlin är den rätta kraften att ena laget, det återstår att se. Hittills har det gått bra.
Fortsättning följer under denna rubrik.

Av Åke Johnson - 12 juni 2008 08:04

Sverige är fantastiskt.

En slogan som håller än i dag. Bilden är från Kristianopel söder om Kalmar. Tänk vad många smultronställen det fins i vårt vackra land.
För egen del tycker jag att det finns så mycket vackert att se i Sverige. Varför åka utomlands? Det är klart att åker man till ett annat land så har det landet också något att visa upp.
Ett tipps, se Sverige först. Då kan man jämföra och säkert kan man konstatera att Svensk natur står sig i konkurrensen.

För övrigt tyckte jag synd om Schweiz i går i fotbolls EM. De var värda minst oavgjort, tycker jag. Men spel är spel och har man otur så har man. Jag led faktiskt  med Schweizarna när slutsignalen gick.

Åter en fin dag har vi utan regn även om regnet skulle behövas komma. Men vi får se framåt dagen hur det blir.  

Av Åke Johnson - 11 juni 2008 13:49

Nu är vi åter hemma efter några dagar i Kalmar med omnejd. Trippen var bra på alla vis. Kalmar är en mycket vacker stad tycker jag.
Jag fick möjlighet att se Sverige mot Grekland i fotbolls EM också vilket gladde mig. Speciellt när resultatet blev som det blev.
I dag fick vi lite regn på oss. Dock alldeles för lite. Men det kanske kommer mer innan kvällen. Det behövs en rejäl rotblöta.

Av Åke Johnson - 8 juni 2008 15:55

Jag tänker på alla pälsdjur, bl. a. hundar i den här värmen. Det kan inte vara så kul för dom.

Men som ansvarsfull hundägare som jag är så får man se till att han hela tiden kan nå skugga och att han hela tiden har tillgång till vatten. Även när vi är i bilen.

Låt mig presentera vår Engelska Springer Spaniel, Giovanni.

Av Åke Johnson - 8 juni 2008 09:00

Så har då EM i fotboll startat.

Jag tittade faktiskt på båda matcherna i går, från kl.17.00 till sen kväll.

Jag är ingen fantast numera att sitta framför TV och titta på massa idrott, men när det gäller EM, VM, o s v. då tycker jag att det fortfarande är ett måste.
Vet inte om det är en åldersgrej. Men idrotten av olika slag var roligare förr. Kanske beror det på att det är så mycket pengar i idrotten, nu mera, kan jag tycka.
Nåväl, Portugal spelade en fotboll som jag gillar att titta på. Är lite av Europas Brassar.

Nu till veckan kommer Sverige med i leken. Får tyvärr inte se den matchen p g a att vi är bortresta.

Åter en strålande dag med sol och värme börjar. Bäst att ta vara på dagen. Skall bli sämre väder under veckan, om vi får tro på väderrapporten. Men regn behövs.


Av Åke Johnson - 7 juni 2008 08:07

Hej Ni där ute.

Någon gång skall vara den första.

Så är det för mig med att skriva en blogg.

Jag vill inte vara sämre en många andra, trotts att jag är 40;talist och avtalspensionär eller kanske är det just därför.

Jag vet inte.

Nya medier kommer och går, det är bäst att hänga med, så gott det nu går. Hjärnan måste hållas igång på alla möjliga och omöjliga vis, även om jag inte längre förvärvsarbetar. Jag fick för två år sedan en avtalpension. Men känner inget utanförskap för det. Utanförskap förresten, vilket ord, skapat av Moderaterna. Kommer säker att återkomma många gånger om det framöver när jag pratar politik.


Vad vill jag då med mitt bloggande!

Kanske delge lite erfarenheter?

Kanske få lite synpunkter från Er därute.

Jag kommer säkerligen att skriva mycket om mitt politiska engagemang, berätta om mina insändare som jag för det mesta får publicerade och mitt stora intresse för trädgård och opera. Ja, all sköns musik förresten, en allätare av musik är jag nog. Nä, kanske inte hårdrock :-).

Skall bli kul att se om någon läser det här, eller om det får vara mina egna tankar.

Det får bli slutklämmen för dagen. 




Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<<
Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards